S nožem v ruce okradl školačku, ta se ale nelekla. Za pár minut útočník v Hradci přepadl i muže

Mladý muž během jediného dne s nožem v ruce přepadl dva lidi v Hradci Králové a chtěl je okrást. Policistům se ho podařilo dopadnout velmi rychle a zajistili i nůž. Vyšetřovatel ho obvinil hned z několika trestných činů a soud ho poslal do vazby.

„V úterý dopoledne jsme během krátké chvíle na lince 158 přijali dvě oznámení, kdy měl muž ohrožovat dvě osoby nožem,“ potvrdila policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrogovaný muž s kočárkem šokoval strážníky v Praze. Sotva stál, miminka si vůbec nevšímal

První přepadení se podle ní stalo kolem desáté hodiny dopoledne v hradecké ulici V Lipkách, kde měl muž odcizit nezletilé dívce peněženku. Školačka se ale i přesto, že útočník kolem sebe máchal nožem, snažila dostat svou peněženku zpět, což se jí podařilo.

Uběhlo sotva 10 minut a v nedalekých Sukových sadech se odehrál další incident. Tam měl mladík požadovat po 52letém muži tašku. „Když začal muž volat o pomoc, lupič bez lupu utekl pryč. Naštěstí dívce ani muži nezpůsobil žádné zranění,“ popsala Iva Kormošová.

Policisté se oznámeními ihned začali zabývat a o pár minut později už podezřelého podle udaného popisu objevili u blízkého obchodního domu. „Za použití donucovacího prostředku namířenou střelnou zbraní policisté muže zadrželi a umístili do cely,“ dodala mluvčí.

Při osobní prohlídce policisté nůž nenašli. Objevili ho však na okně jedné z budov v Habrmanově ulici. Jednalo se o kuchyňský nůž s délkou čepele 20 centimetrů. Vyšetřovatel obvinil útočníka ze dvou přečinů a zločinu loupeže.

„Jelikož byla důvodná obava, že by mohl v trestné činnosti pokračovat, podali jsme na něj ke státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Soudce návrh státního zástupce uznal,“ uzavřela Kormošová. Obviněnému, který měl dosud čistý trestní rejstřík, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: