S miminkem otec silně zatřásl a odhodil, teď mu hrozí vězení. Je to hajzlík, říkají známí

Krajský soud v Ostravě se v pondělí zabýval případem těžkého ublížení na zdraví.

Mladík silně zatřásl měsíčním dítětem

Otřesný případ těžkého ublížení na zdraví projednává Krajský soud v Ostravě. 23letý muž z Orlové měl podle obžaloby silně zatřást svým teprve měsíčním dítětem. A to tak, že mu způsobil velmi vážné poranění hlavy. Kojenec skončil v nemocnici a domů k rodičům se už nevrátil. Nyní se o něj stará pěstounka.

Tragédie se stala loni v dubnu. S teprve měsíční holčičkou měl podle obžaloby její otec zatřást tak silně, že jí způsobil vážné zranění mozku a nejsou prý vyloučeny ani trvalé následky. Pak měl dítě ještě několikrát hodit na postel.

Matka holčičky v době činu údajně spala, její partner ji probudil s tím, že dítě brečelo a chovalo se podivně. Záchranáře pak zavolala žena, která mladému páru s miminkem pomáhala. Na Skypu si totiž všimla, že je s dítětem něco v nepořádku.

Obžalovaný, kterému hrozí až 12 let ve vězení, v pondělí k soudu nepřišel a nepomohli ani policisté, kteří ho měli na příkaz soudce předvést. Na uvedené adrese se totiž muž nezdržuje. Soud tak vydá příkaz k jeho zadržení a zhruba za měsíc k líčení dojde. „Je to hajzlík. Žena mu řekla, že ho nechce, a tak hodil s dcerkou o zem,“ uvedl známý obžalovaného muže.

Tagy:
zranění hlava otec odnětí svobody Skype věznice soud dítě Krajský soud v Ostravě Orlová