S nožem v ruce přepadl cestujícího ve vlaku do Ústí. Poznáte nebezpečného pachatele?

Poznáte nebezpečného pachatele?

Ústečtí kriminalisté pátrají po nebezpečném muži

Ústečtí kriminalisté pátrají po nebezpečném pachateli, který začátkem listopadu s nožem v ruce přepadl cestujícího ve vlaku. Ze soupravy sice utekl, zachytila ho ale bezpečnostní kamera v nádražní hale. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc.

Incident se odehrál ve vlaku, který mířil z Prahy. Když se kolem sedmé hodiny večer pomalu blížil do zastávky v Ústí nad Labem, podezřelý si v jednom z kupé vyhlédl svou oběť a přisedl si k ní. „Ve vlaku s nožem v ruce po poškozeném požadoval peníze. Poškozený mu ukázal peněženku s tím, že žádné peníze nemá. Poté po něm se stejnou výhružkou žádal telefon. Vzhledem k tomu, že se vlak už blížil do stanice Ústí nad Labem, tak z místa rychle utekl,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V nádražní hale ale podezřelého muže zachytila kamera, jak kouří cigaretu a nervózně se prochází. „Jednalo se o muže snědé pleti, 35 let, vysokého 175 centimetrů, střední postavy. Na tváři měl šedé, neupravené vousy, takzvané strniště, byl bez vlasů. Na sobě měl černou teplákovou soupravu s kapucí, se zlatými ornamenty,“ popsala Hyšplerová.

Svědci popsali, že muž působil zanedbaným dojmem a choval se zmateně. „Silně odhaduji, že motivem budou drogy, psychoaktivní látky a potřeba získat prostředky na ty drogy. Je to přepadení, nejedná se o žádný afekt, jedná se o plánovanou trestnou činnost. Ten čin je v podstatě primitivní, což znamená, že ten člověk bude mít nižší úroveň rozumových schopností a určitě bude mít už nějakou kriminální zkušenost, možná i minulost,“ doplnil psycholog a soudní znalec Slavomil Fischer.

V případě prokázání viny hrozí muži za loupežné přepadení až deset let ve vězení.

Tagy: