Pomohla s vraždou matky, která ji týrala. Teď je Gypsy na svobodě a fanoušky navnadila vzkazem

Gypsy Rose Blanchardová byla propuštěna z vězení

Gypsy Rose Blanchardovou propustili

Ve Spojených státech podmínečně propustili z vězení Gypsy Rose Blanchardovou, jejíž životní příběh zaujal veřejnost po celém světě. Dnes 32letá žena si odpykala osm a půl roku z 10letého trestu za spoluúčast na vraždě své matky. Deedee Blanchardová svou dceru celý život týrala a tvrdila jí, že je nemocná.

Leukémie, astma, svalová dystrofie – tím vším měla trpět Gypsy Rose Blanchardová. Byla to ale lež. Vymyslela si ji její matka Deedee. Gypsy byla po dlouhé roky obětí Münchausenova syndromu v zastoupení, tedy problému, kdy rodič nebo opatrovník svému dítěti způsobuje nebo zveličuje nemoci.

ČTĚTE TAKÉ: Za každý rok ve vězení se vrah z Teplic plánoval mstít. Chtěl zapálit hernu a zabil policistu

Gypsy tak prožila mládí upoutaná na vozíku, nebylo jí dopřáno ani vzdělávání. Mezitím se Deedee snažila na dceři vydělávat a získávat sympatie, například na charitativní akci.

Jenže Gypsy po letech zneužívání začalo docházet, že nemocná není, a začala se matce bránit. V roce 2015 přemluvila přítele Nicholase Godejohna, se kterým se seznámila přes internet, aby její matku zavraždil a mohli spolu utéct. Policie ale pár několik dní po vraždě zadržela.

Godejohn si odpykává doživotní trest bez možnosti podmínečného propuštění. Gypsy soud udělil desetiletý trest, přičemž zohlednil roky týrání, kterým prošla.

„Řekla mi, že při návštěvě lékaře nesmím mluvit. Abych seděla a hrála si s panenkami Barbie. Tvrdila, že jsem duševně neschopná,“ řekla Gypsy, která se za mřížemi provdala za louisianského učitele. Jejich vztah údajně začal dopisováním. Nyní je s ním na svobodě a chce žít, jak sama říká, co nejnormálnější život.

„Jsem konečně svobodná. Chci všem poděkovat za obrovskou podporu,“ řekla žena po propuštění z věznice. Šesti milionům fanoušků na sociálních sítích také vzkázala, že se mají na co těšit. Brzy jí vyjde kniha a dokument, který o svém životě natočila za mřížemi. Chce také šířit povědomí o Münchausenovu syndromu v zastoupení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Do domu útočníka z filozofické fakulty se někdo vloupal. Nešlo o první pokus

Tagy:
nemoc vražda vězení matka astma věznice svalová dystrofie USA leukemie Gypsy Rose Blanchardová Gypsy Blanchardová Munchausenův syndrom v zastoupení