Sám proti armádě. Drsňák při demonstraci v Rusku zmlátil celé komando

Občas těžkooděncům nemusí stačit ani speciální výcvik. Přesvědčila se o tom vyhlášená ruská jednotka OMON, když si v Moskvě při potlačování demonstrace na podporu Alexeje Navalného troufla na zdánlivě neškodného chlapíka. Ozbrojenci čekali tváří v tvář jedinému soupeři lehkou práci, místo toho ale dostali nakládačku. Pokud se potvrdí první zprávy z místa, bude výsledek incidentu pochopitelnější – proti komandu totiž zřejmě stál bojovník MMA Anzor Azyjew.

Během soboty se po celém Rusku konaly demonstrace na podporu zatčeného opozičního představitele Alexeje Navalného, jen v Moskvě se jich zúčastnilo zhruba 40 tisíc lidí. Policisté při protestních akcích zadrželi přes tři tisíce lidí včetně Navalného manželky. Docházelo k četným potyčkám ozbrojených složek s demonstranty.

Sociálními sítěmi po celém světě proběhlo například video z Jekatěrinburgu, kde protestující házeli na policisty sněhové koule. Na záznamu z Vladivostoku je zase patrné, že milicionáři bijí demonstranty obušky, zadržené osoby pak nakládají do přistavených antonů.

V Moskvě byli zraněni čtyři novináři, státní zpravodajská agentura RIA Novosti ze stejného místa oponovala tvrzením, že došlo k napadení vozidla bezpečnostních služeb.

V hlavním městě pak došlo při demonstraci i k incidentu, který se stal hitem sociálních sítí až během neděle, tedy s denním zpožděním. Na něm se zásahové jednotky milice OMON pustily do mladíka v černém, překvapil je však jeho srdnatý vzdor. Byť proti němu těžkooděnci v jednu chvíli nastoupili až ve čtyřech, stejně to byli nakonec oni, kdo v šarvátce schytal více ran.

Co byl tenhle mladík zač? Oficiálně to zatím nikdo nepotvrdil, fanoušci MMA však podle uveřejněných záběrů poukazují, že šlo o Anzora Azyjewa. Jednatřicetiletý polský bojovník čečenského původu je ve své zemi bývalým mistrem v MMA a úspěšně zápasil též v Rusku.

Jeho posledním zápasem mezi elitou je vítězství nad krajanem Kamilem Selwou v dubnu 2017, od té doby je vedený jako trenér. Vedle MMA se úspěšně věnoval i jiu-jitsu

Tagy: