Šampionem Tipsport CS:GO turnaje je pardubické Dynamo. Ve finále zdolalo Janktův tým

Tým Dynamo Eclot se stal šampionem turnaje Tipsport CS:GO Online.

Šampionem Tipsport CS:GO turnaje je Dynamo. Zdolalo ve finále Janktův tým

Přesvědčivý triumf. Esportový tým Dynamo Eclot během pětidenního turnaje Tipsport CS:GO Online neprohrál ani jednu mapu ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive. Po zásluze si za výhru prestižního klání odnesl ve výši 250 tisíc korun. Stříbro si nakonec vybojoval tým Sampi, pro třetí místo si došli favorizovaní hráči Sinners.

Pardubické Dynamo Eclot se ve finálovém duelu se svým soupeřem nemazlilo. Po dvou hodinách zvítězilo nad týmem Sampi 2:0 a potvrdilo, že momentálně hraje v solidní formě. Klub, jehož majitelem je podnikatel a vlastník hokejových Pardubic Petr Dědek, si za triumf v Tipsport CS:GO Online připíše čtvrt milionu korun.

„Neřekl bych, že jsme jim nedali šanci. Nebylo to tak jednoznačné, jak to vypadalo. Měli jsme štěstí, že jsme vyhráli důležité situace,“ shrnul pocity z finále Lukáš Koláčný z týmu Dynamo Eclot. „Je to zadostiučinění za naši práci. Cítíme, že jsme silní, ale neřekl bych, že jsme jednička nebo dvojka na scéně. Nemáme potřebu říkat, že jsme nejlepší, je lepší mít pokoru a pracovat,“ dodal střelec vítězného týmu.

Druhý turnaj ze série MČR CS:GO přinesl po dlouhých měsících změnu poměrů na tuzemské esportové scéně. Poslední dva roky se finále domácího turnaje vždy účastnil tým Sinners. Tento víkend to ale neplatilo.

Rýsuje se nová rivalita?

Stopku česko-slovenské CS:GO jedničce vystavili v sobotním semifinále hráči týmu Sampi. Tento duel trval přes čtyři hodiny, rozhodoval se třikrát v prodloužení a kromě krásných akcí také přinesl třaskavé emoce.

V pozápasovém rozhovoru se hrající trenér Sinners Tomáš Tomka obul do svého soupeře: „Horší výkon jsme asi za posledního půl roku nepodali. Prohráli jsme si to kompletně sami. Ať to zní jakkoli, Sampi byli jeden z nejhorších domácích týmů, proti kterému jsme za poslední dobu hráli,“ uvedl.

V kritice týmu českého fotbalisty Jakuba Jankta posléze pokračoval. „Bohužel je tady jeden člověk, který utratil hrozně moc peněz a úplně, s prominutím, dos*al cenu hráčů na trhu,“ narážel zástupce Sinners na fakt, že fotbalový reprezentant investoval do svého týmu několik milionů korun.

Sinners marně shání pátého hráče po odchodu svého elitního střelce Adama Zouhara do zahraničí, proto liberecký klub povolal do sestavy právě trenéra Tomku.

Na kritiku následně zareagoval i Jankto skrze sociální sítě. „Tomáš je jen špatně informovaný a mluví za něj čistá frustrace. Sinners přejeme upřímně za celou organizaci hodně štěstí. Respekt pro něj, že dokáže zaskočit v těžkých momentech,“ napsal na Instagramu.

V českém esportu tak vzniká nová rivalita, která by v průběhu sezóny mohla ještě gradovat. Před hráči jsou totiž dva velké turnaje, ve kterých si profesionální celky opět změří své síly – podzimní Tipsport CS:GO Praha a poté listopadové finále Tipsport CS:GO MČR v Brně, odkud si český šampion odnese výhru ve výši milionu korun.

Tagy: