CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Samsung vsází na ohebné mobily. Ukázal nové modely z řady Galaxy Z i chytré hodinky

  • Téma: Komerční sdělení
  • Komerční sdělení
  • Viet Tran
  • 15. srpna 2021 20:15

Společnost Samsung Electronics představila třetí generaci skládacích telefonů v čele s modely Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G. Mají větší výdrž a nabízejí šikovnější využití skládací funkce. Poslouží tak ještě lépe při práci, multimediální zábavě i hraní. K telefonům přibyla i nová sluchátka Galaxy Buds2 a dva modely chytrých hodinek Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic se zbrusu novým operačním systémem a funkcemi.

Model Z Fold3 je výkonný přístroj s ohebným displejem o úhlopříčce 7,6 palce, na kterém linie ohybu v rozloženém stavu vůbec není vidět. Díky funkci Flex mohou uživatelé v jedné části displeje sledovat videokonferenci a ve druhé si kontrolovat poznámky. Mezi aplikacemi lze přepínat přes funkci Taskbar, není proto třeba se vracet na základní obrazovku. Poprvé u skládacích zařízení přichází i podpora dotykového pera S Pen.

Model Z Flip3 zase osloví uživatele, kteří koukají po elegantním designu. Přední displej je nyní čtyřikrát větší a snadněji se na něm čtou notifikace a zprávy, aniž by bylo nutné telefon otvírat. Díky miniaplikacím můžou uživatelé kontrolovat položky v kalendáři, sledovat počasí nebo monitorovat počet kroků.

K fotografování a natáčení poslouží přední displej, telefon není nutné otvírat – stačí dvakrát rychle stisknout hlavní vypínač. V částečně složeném stavu umožňuje například přesunout okno s videozáznamem na horní polovinu displeje a na dolní nechat ovládací prvky jako posuvník jasu či hlasitosti.

Obě verze mobilů se pyšní certifikátem IPX8, který dokládá odolnost vůči vodě. Přístroje mají v těle tvrdší hliník i krycí sklo Corning Gorilla Glass Victus, který chrání displej proti poškrábání a poškození při pádu. Technologie Sweeper zase pomáhá odpuzovat prach a další drobné částečky. O špičkový hardwarový výkon se starají nejmodernější procesory 5nm AP.

K telefonům řady Galaxy Z přibyla i sluchátka Galaxy Buds2. Dynamické dvoupásmové membrány věrně reprodukují dunivé basy i krystalicky čisté výšky, technologie ANC zase pomáhá s tlumením okolního hluku, které lze nastavit ve třech možných stupních či jej úplně vypnout. Nabídnou také čistší hlasový přenos při hovorech díky účinné eliminaci ruchu z pozadí.

Chytré hodinky s lepší výdrží i novými funkcemi

Kromě mobilů a sluchátek Samsung představil také nové chytré hodinky Watch4 a Galaxy Watch4 Classic. Fungují na zbrusu novém operačním systému Wear OS, který byl vyvinut ve spolupráci s Googlem. Hodinky se také dočkaly intuitivního rozhraní One UI Watch, výkonnějších hardwarových vnitřností a lepší konektivity.

Zvětšilo se rozlišení displeje i uložiště, s 16 GB paměti mohou uživatelé stahovat do hodinek oblíbené aplikace či hudbu a fotky. Některým může přijít vhod také s technologie eSIM, díky níž třeba vyrazit na kolo do přírody i bez telefonu – hodinky se synchronizují automaticky. Samozřejmostí je funkce bezkontaktní platby skrze Google Pay, kdy stačí hodinky přiložit k platebnímu terminálu a je zaplaceno. Galaxy Watch4 navíc vydrží až 40 hodin na jediné nabití, zvládne tedy dvoudenní výlet i bez potřeby vypínat některé funkce. Po půlhodině v nabíječce mají hodinky dost energie na dalších 10 hodin provozu.

Chytré hodinky Galaxy Watch4 nebo Galaxy Watch4 Classic si už teď můžete začít předobjednávat.

Telefon Z Fold3 5G bude dostupný od 27. srpna v několika barevných provedeních, cena základní verze začíná na 46 999 Kč, model Z Flip3 5G na 26 999 Kč. Sluchátka Galaxy Buds2 budou k dispozici za 3 799 Kč a cenovka hodinek Galaxy Watch 4 startují od 6 999 Kč.

Zákazníci, kteří si do 26. srpna 2021 předobjednají nově představené produkty na e-shopu Samsungu nebo ve vybraných obchodech, se mohou těšit na několik bonusů, jako jsou ochranná pouzdra či možnost výkupu starého zařízení.

Tagy: