Schází se jen s manželem, odmítl Babiš kontakty Mračkové s obviněným v kauze Dozimetr

Hlasování o nedůvěře vládě

Podle webu Neovlivni.cz se místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) stýkala s obviněným v kauze Dozimetr. Tyto informace však předseda strany Andrej Babiš odmítl a označil je za lži. „Paní Mračková se schází s manželem,“ pronesl na tiskové konferenci hnutí ANO.

Mračková Vildumetzová se na tiskové konferenci neobjevila, podle svých kolegů má covid. „Schází se s manželem, server lže,“ bránil ji Babiš. Poslankyně přitom kontakty nepopřela. Uvedla však, že s ním nikdy neřešila žádný obchod.

„Paní Mračková má manžela, se kterým někde chodí, a s tím panem se scházel její manžel, což je funkcionář ODS. Ten server je nejprolhanější server, vymýšlí si a lže,“ pokračoval bývalý premiér na půdě Poslanecké sněmovny.

Se zjištěním přišel web Neovlivní.cz. Mračková Vildumetzová byla podle něj společně s manželem Janem dlouhodobě v kontaktu se Zakaríou Nemrahem. Jde o podnikatele, který od poloviny června sedí ve vazbě kvůli podezření, že pro Hlubučkovu skupinu zajišťoval informace u policie nebo se podle detektivů podílel na dělení úplatků.

Podle webu byl mezi manžely Mračkovými a Zakaríou Nemrahem blízký vztah. „Znali se všichni tři delší dobu, bylo to až na přátelské bázi. Zaki (Nemrahova přezdívka, pozn. red.) za nimi jezdil i na Karlovarsko, odkud Mračkovi pocházejí,“ uvedl svědek.

„Očekávám okamžitou rezignaci místopředsedkyně sněmovny Jany Mračkové Vildumetzové na svou funkci. Nebo platí pro setkávání politiků s obviněnými v kauze Dozimetr pro ni a Faltýnka výjimka?“ napsala na Twitter poslankyně Hana Naiclerová (STAN). Místopředseda hnutí Radim Fiala (SPD) pak na tiskové konferenci pronesl, že o této skutečnosti zatím nic neví.

Tagy:
manželé Andrej Babiš ODS ANO 2011 Poslanecká sněmovna ČR Jana Vildumetzová kauza Dozimetr politika