Se svým Volvem ujel za třicet let celkem 1,6 milionu kilometrů, motor měnil jen jednou

Že stará Volva hodně vydrží, to je známá věc. Ale co je moc, to je moc. Jediný majitel modelu 740 z amerického státu Missouri ujel se svým autem za třicet let od koupě vozu milion mil čili přes 1,6 milionu kilometrů.

Pověstná spolehlivost a bezpečnost zejména starších modelů Volvo byla nedávno opět potvrzena. Jeden z exemplářů známé modelové řady 740 nedávno překonal překonal svou miliontou míli, čili 1,6 milionu kilometrů!

Bezproblémové auto

Dotyčným vozidlem je sedan 740 GLE zakoupený nový v roce 1991 u dealera Volvo v St. Louis v americkém státě Missouri. Jeho majitel Jim O’Shea tvrdí, že v době jeho koupě se setkal s jistým majitelem Volva P1800 z roku 1961, které právě najíždělo svou miliontou míli. Jim se příběhem inspiroval a rozhodl se, že stejný počin dokáže za dalších třicet let v tehdy novém modelu. Před pár dny to opravdu dokázal.

Dotyčné Volvo je jediným Jimovým autem a jezdil s ním bez přerušení od roku 1991. Velký sedan už nicméně má druhý motor a převodovku a sem tam se na něm objevuje nějaký ten rezavý puchýřek. Auto má za sebou tři menší nehody, tedy v průměru jednu za deset let, což není tak hrozné. O'Shea připisuje dlouhou životnost Volva tomu, že ho bylo snadné opravovat. Nazval jej přímo „snem mechaniků“ a dodal, že „obyčejný člověk“ si může snadno sám vyměnit žárovky a další díly.

Zvládlo by něco takového jakékoliv dnešní auto? Něco nám říká, že nikoliv.

Tagy: