Sebevraždy ve vězení: Život ukončil podezřelý ze zabití Aničky Janatkové i vraždící Američan

Pavel K. není zdaleka jediný, kdo si v cele sáhl na svůj život. Podobný odchod ze světa si vybrali například i podezřelý z vraždy Aničky Janatové nebo Kevin Dahlgren, který v domě v Brně vyvraždil své příbuzné. Často se jedná o ty vůbec nejtemnější kauzy české kriminalistiky.

Čekání ve vazební věznici na soudní jednání může obviněným připadat nekonečné. Někteří toužebně doufají v očištění svého jména, další se obávají trestu a jiné může tížit svědomí. Někteří ale svůj osud neunesli.

Otakar T. byl na začátku roku 2011 jedním z nejsledovanějších obviněných. Únikem informací novináři tehdy zjistili jeho jméno i spojitost s případem zmizení Aničky Janatkové. Dívka zmizela cestou ze školy v Praze, a jak policie později vypátrala, Otakar T. se v té samé oblasti v době zmizení děvčátka pohyboval.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza v Přerově, Kostelci i ve Svitávce. Rodinných tragédií v Česku poslední dobou přibývá

Jak detektivové zjistili, Otakar T. se na místě činu ukájel, technici navíc na nalezené školní brašně Aničky objevili DNA. Když policie našla i mrtvé tělo dívenky, Otakar T. byl obviněn. O pár dní později se v cele zabil.

Nápadně podobný případ se odehrál o šest let později. Tehdy zmizela další dívka. Michaela Muzikářová. Policisté ji dodnes nedokázali vypátrat. Z jejího zmizení ale obvinili Otakara S., přítele matky malé Michaely. Kriminalisté ho popisovali jako sexuálního predátora a podle některých spolužaček zmizelé dívky měl ublížit i Míše. I on si v cele sáhl na vlastní život.

Kevin Dahlgren byl jiný případ. Mladý Američan si v Česku vyslechl i rozsudek. Soud ho za vyvraždění svých příbuzných v rodinném domě v Brně poslal za mříže na doživotí. Oběšeného ho dozorci objevili v jeho cele.

Tagy: