Ničeho se nebojím, jsem z Bachmutu. Sedmiletý Serjoža dojal slovy o ostřelování jeho domoviny

Sedmiletý Ukrajinec promluvil o ostřelování města Kryvyj Rih.

Jsem z Bachmutu. Já se ničeho nebojím. Těmito slovy reagoval sedmiletý Ukrajinec Serjoža na dotaz reportéra CNN Prima NEWS, zda ho vyděsilo ruské ostřelování, které v posledních dnech zasáhlo město Kryvyj Rih. Právě nedaleko jeho domu dopadla ruská raketa, v důsledku čehož zahynulo šest lidí.

„Spal jsem. Vzbudila mě máma. Uslyšel jsem výbuch a poté jsme utíkali dolů do přízemí. Tam jsme počkali asi 40 minut a pak se zase vrátili nahoru,“ popsal chlapec ruský útok, ke kterému došlo v noci na úterý. Zásah utrpěla pětipatrová budova a další místa ve městě. Právě nedaleko zasaženého domu chlapec bydlí.

Na otázku reportéra Matyáše Zrna, zda ho ostřelování vyděsilo, sedmiletý Serjoža statečně odpověděl, že nikoliv. „Jsem z Bachmutu. Já se ničeho nebojím. Už jsem tam slyšel, jak létají rakety,“ doplnil. Právě o východoukrajinský Bachmut sváděli ukrajinské i ruské síly několikaměsíční krvavé boje. Bitva o Bachmut je vzhledem ke své povaze známá také jako „mlýnek na maso“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zlom ve vedení války? Ukrajina útočila na Rusko zbraněmi ze Západu, dostala souhlas, píše Bild

V posledních dnech se terčem ruského ostřelování stalo mimo jiné také rodné město ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Kryvyj Rih. „Do této doby bylo relativně ušetřeno bombardování. A to i přesto, že se zde nacházejí rozsáhlé průmyslové závody. Je to ocelové srdce Ukrajiny. Nicméně řetěz ostřelování, jaký nastal v posledních dnech, Kryvyj Rih dosud nezažil,“ řekl přímo z místa reportér Matyáš Zrno.

Ve vysílání CNN Prima NEWS mimo jiné popsal, jak na ostřelování reagují místní lidé. „Vyrovnávají se s tím docela dobře. Po roce a půl války propadli Ukrajinci jakémusi fatalismu. I když se rozezní sirény, život ve městě pokračuje dál,“ doplnil.

Tagy: