Veganům vstup zakázán. Hvězdný šéfkuchař učinil po incidentu rázný krok, teď čelí mstě

Šéfkuchař John Mountain zakázal veganům vstup do restaurace

Šéfkuchař zakázal veganům vstup do restaurace

Známý šéfkuchař John Mountain v australském Perthu zakázal veganům vstup do své restaurace kvůli zachování „psychické pohody“. Tu podle něj narušila negativní recenze jedné z návštěvnic a milovnic bezmasých jídel, která si stěžovala na nedostatečnou nabídku. V reakci na to se jeho podnik dočkal nespočtu špatných známek, což výrazně srazilo jeho hodnocení. O výbušném sporu mezi masožravci a milovníky bezmasých jídel informovala CNN.

Britského šéfkuchaře Johna Mountaina, který v minulosti přiznal psychické problémy po vypadnutí z kulinářské soutěže, vykolejila stížnost veganky natolik, že se rozhodl pro neobvyklý a velmi rázný krok. „Všichni vegani mají bohužel do Fyre vstup zakázán z důvodu psychické pohody. Děkujeme za pochopení,“ napsal na sociální síti své restaurace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žena obvinila další pražskou restauraci, že uvnitř nechce děti. Podnik se brání, že jde o lež

Ostrá recenze, která spor odstartovala, se týkala nedostatku neživočišných alternativ v menu. Rázná autorka podle Daily Mailu zpochybnila Mountainovy kuchařské schopnosti a naznačila, že jeho podnik díky nedostatečné nabídce zkrachuje. „Pokud nedokážete udržet krok s dobou, neočekávám, že se udrží vaše restaurace,“ doslova napsala.

Rozzlobený šéfkuchař ironicky poděkoval za negativní zpětnou vazbu, označil kritiku za dětinskou a doporučil veganům, aby se chodili stravovat do jiných zařízení. A zakázal jim vstup do restaurace. „Pracoval jsem s nejlepšími šéfkuchaři na světě a slyšet od nějakého veganského influencera, že nejsem dost dobrý a nerozumím současné době, mě fakt dostalo,“ uvedl v rozhovoru pro CNN.

Kvůli rozhodnutí se na něj snesla vlna kritiky a negativních recenzí převážně od veganů, kteří rozdali nespočet nejnižších možných hodnocení. Podle nich se jedná o diskriminaci. Našly se ale také hlasy, které ho obhajovaly. Šlo pochopitelně o „masožrouty“.

Yep. I’m done. 😊 #vegan #not #pleasegoelsewhere #veganfreezone #nomorevegans

Posted by FYRE on Monday, June 19, 2023

Incident s veganskou zákaznicí byl přitom podle informací New York Postu spíše nedorozuměním. V ten večer prý volala do restaurace, zeptala se, zda by bylo možné připravit veganské jídlo, a Mountain ji ubezpečil, že mají noky a zeleninu. Kvůli přípravě cateringu pro soukromý večírek na ni ale pozapomněl. „To bylo mé jediné pochybení,“ poznamenal Mountain. „Pochopte, řekl jsem, že jí vyhovíme, a nestalo se, ale její stížnost byla příliš osobní,“ dodal. I když jídlo nakonec dostala, nebyla s ním zcela spokojená a ještě si postěžovala na vysokou cenu, která činila 32 dolarů (v přepočtu více než 600 korun).

Brit John Mountain se ve své domovině proslavil především účastí v kulinářském pořadu Great British Menu z dílny BBC Two. Když v ní získal nízké hodnocení za připravenou rybu, kritickému porotci sprostě vynadal. Pro deník Mirror později přiznal, že vystoupení v pořadu v něm vyvolalo psychické problémy a dokonce přemýšlel nad sebevraždou.

Tagy: