Veganům vstup zakázán. Hvězdný šéfkuchař učinil po incidentu rázný krok, teď čelí mstě
Známý šéfkuchař John Mountain v australském Perthu zakázal veganům vstup do své restaurace kvůli zachování „psychické pohody“. Tu podle něj narušila negativní recenze jedné z návštěvnic a milovnic bezmasých jídel, která si stěžovala na nedostatečnou nabídku. V reakci na to se jeho podnik dočkal nespočtu špatných známek, což výrazně srazilo jeho hodnocení. O výbušném sporu mezi masožravci a milovníky bezmasých jídel informovala CNN.
Mladou ženu zabilo pár soust tiramisu. Výrobce ve veganské verzi nepřiznal stopy mléka
Populární italský dezert stál mladou ženu život. Dvacetiletá studentka módy Anna Bellisariová zkolabovala poté, co snědla pár soust veganského tiramisu. Trpěla totiž extrémní alergií na mléko, přičemž podle pozdějších zjištění mohl dezert obsahovat stopy mléčných bílkovin. To vše se odehrálo v restauraci, kde se servírovaly ryze veganské pokrmy. Dívka strávila 10 dní v kómatu, než ji doktoři prohlásili za mrtvou, informoval italský web Il Messaggero.
Matka to s veganstvím přehnala. Krmila dítě jen zeleninou a ovocem, půjde sedět za vraždu
Jak tragicky může skončit životní přesvědčení? Osmatřicetiletá Sheila O'Learyová z Floridy byla shledána vinou z vraždy prvního stupně a zneužívání dětí takřka tři roky poté, co zemřel její teprve 18měsíční synek Ezra. Coby zapřisáhlá veganka ho totiž od narození krmila jen syrovým ovocem a syrovou zeleninou a dítěti při nedostatečné výživě selhaly orgány.
Jak na balkánskou kuchyni či vaření pod širákem? Prima FRESH přináší recepty všeho druhu
V novém letním vydání gastronomického časopisu Prima FRESH je přes 75 originálních receptů všeho druhu. Od salátů, grilování a přípravy dobrot pod širým nebem až po sladké tečky, u kterých v časopise dominují ty nepečené. Co se týká zahraniční kuchyně, zaměřili se redaktoři na Balkán. A nezapomněli ani na vegany. Kde lze nové vydání koupit? A kde naleznete další 4 000 receptů zdarma?
Michelinskou hvězdu má první veganská restaurace ve Francii. Průvodce sklízí kritiku
Michelinův kulinářský průvodce ve Francii poprvé v historii ocenil veganskou restauraci. Hvězdu získal podnik ve vesnici Arès na jihozápadě Francie nedaleko Bordeaux, a stal se tak prvním, který připravuje jídla bez použití jakýchkoliv živočišných produktů, jenž se v průvodci od jeho založení v roce 1900 objevil. Informoval o tom web CNN.