
Pieta za hradecké oběti: Zemřela matka dvou dětí a 19letá dívka. Lidé jsou stále v šoku
Jaroslav Sapík, jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů, má za sebou náročné období, kdy doslova bojoval o život. V roce 2022 ho postihl infarkt a při následné operaci kolene málem vykrvácel. O jeho zdravotním stavu a změnách v životním stylu promluvil v rozhovoru pro eXtra.cz jeho syn Pavel Sapík.
Středisko Alta Badia v nenabízí jen lyžování v ikonických italských Dolomitech, ale také opravdový gurmánský zážitek. Místní restaurace si zakládají na lokálních surovinách a někteří kuchaři vám dokáží v ústech vykouzlit extázi. Mezi největší mistry svého oboru bezesporu patří také michelinský šéfkuchař Simone Cantafio, který štábu CNN Prima NEWS poskytl exkluzivní rozhovor.
V neděli zemřel známý kuchař Pavel Pospíšil. Proslavil se mimo jiné tím, že jako první Čech získal prestižní michelinskou hvězdu. O jeho úmrtí informoval slovenský web Aktuality.sk. Objevil se také ve vánočním speciálu pořadu Ano, šéfe!
Vařil pro prezidenta na Pražském hradě, pro vybíravé cizince v Obecním domě. Dnes je Vratislav Oehm spolumajitelem a kuchařem restaurace Karlínská HolKa, kterou chválí gurmáni i gastronomičtí experti. Pro časopis, jenž vyšel ke čtyřem rokům fungování CNN Prima NEWS, popisoval, kam se posouvají naše chutě nebo nad čím z české klasiky nejvíce kroutí hlavou Američané či Asiaté.
Že se blíží velká událost pro Českou republiku – mistrovství světa v hokeji – všichni už vědí. Sportem na ledě žijí i Eva Burešová a Přemek Forejt. V rozhovoru pro Showtime hvězda seriálu ZOO s partnerem přiblížila, jak si vztah k hokeji vybudovala.
V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.
Kuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o novém pořadu Česko na grilu. V něm také přiznal, že i když je v současné době majitelem několika restaurací, že v nich už nevaří. „Rozhodl jsem se, že si zmenším pracovní úvazek. Doma ale vařím, protože mám manželku,“ řekl Pohlreich. Dále prozradil, jak si za dob socialismu přivydělával.
Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.
Slavný britský šéfkuchař a televizní osobnost James Martin oznámil přerušení kariéry, aby se naplno mohl věnovat léčbě. Již v červenci se s veřejností podělil o informaci, že několik let trpí rakovinou.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.
Lidi nebudou mít na to, jít do obyčejné hospůdky, a my dáváme peníze na michelinské hvězdy, rozčilovala se místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Klára Dostálová (za ANO) v pořadu Zprávy PLUS ve vysílání CNN Prima NEWS. Reagovala tak na rozhodnutí vlády zaplatit přes 50 milionů korun za zařazení do prestižního gastronomického průvodce Michelin. Gastroprůmysl je počinem kabinetu Petra Fialy (ODS) nadšen. Například majitel restaurace Vallmo Martin Makovička tvrdí, že tento krok pomůže všem oborům, od kuchařů přes švadleny až po automechaniky.
Hosté v českých restauracích se mají ve srovnání se zahraničím hodně dobře, přesto si stěžují a píšou negativní recenze. Nespokojený host se má ozvat hned a nebýt hrdina až doma u klávesnice, tvrdí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, hvězda televizní show Ano, šéfe! na Primě. Co si myslí o dětech a psech v restauraci nebo zdražování a za jakých okolností by vrátil jídlo?