Slavný šéfkuchař Sapík unikl o vlásek smrti. Musí se šetřit, říká jeho syn
Jaroslav Sapík, jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů, má za sebou náročné období, kdy doslova bojoval o život. V roce 2022 ho postihl infarkt a při následné operaci kolene málem vykrvácel. O jeho zdravotním stavu a změnách v životním stylu promluvil v rozhovoru pro eXtra.cz jeho syn Pavel Sapík.
Recept na jedinečné jídlo? Lidskost, příroda a chuť, říká slavný šéfkuchař z italského ráje
Středisko Alta Badia v nenabízí jen lyžování v ikonických italských Dolomitech, ale také opravdový gurmánský zážitek. Místní restaurace si zakládají na lokálních surovinách a někteří kuchaři vám dokáží v ústech vykouzlit extázi. Mezi největší mistry svého oboru bezesporu patří také michelinský šéfkuchař Simone Cantafio, který štábu CNN Prima NEWS poskytl exkluzivní rozhovor.
Restaurace nemají důvod zlevňovat, míní Pohlreich. Úroveň gastronomie se ale zlepšila
V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.
Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař
Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.
Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.
Lidi bez peněz, ale vláda podporuje luxus michelinských hvězd, rozčiluje se Dostálová
Lidi nebudou mít na to, jít do obyčejné hospůdky, a my dáváme peníze na michelinské hvězdy, rozčilovala se místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Klára Dostálová (za ANO) v pořadu Zprávy PLUS ve vysílání CNN Prima NEWS. Reagovala tak na rozhodnutí vlády zaplatit přes 50 milionů korun za zařazení do prestižního gastronomického průvodce Michelin. Gastroprůmysl je počinem kabinetu Petra Fialy (ODS) nadšen. Například majitel restaurace Vallmo Martin Makovička tvrdí, že tento krok pomůže všem oborům, od kuchařů přes švadleny až po automechaniky.
Pohlreich: Že se zdražuje? Hospoda musí přežít. Bramboru stokrát jinak bych si nedal
Hosté v českých restauracích se mají ve srovnání se zahraničím hodně dobře, přesto si stěžují a píšou negativní recenze. Nespokojený host se má ozvat hned a nebýt hrdina až doma u klávesnice, tvrdí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, hvězda televizní show Ano, šéfe! na Primě. Co si myslí o dětech a psech v restauraci nebo zdražování a za jakých okolností by vrátil jídlo?