CNN Prima News šéfkuchař

šéfkuchař

Výpis příspěvků ke štítku „šéfkuchař“

Kuchařská hvězda, která vařila pro Zemana: Co budeme jíst za 50 let? Dojde na obávaný hit z Asie

Vařil pro prezidenta na Pražském hradě, pro vybíravé cizince v Obecním domě. Dnes je Vratislav Oehm spolumajitelem a kuchařem restaurace Karlínská HolKa, kterou chválí gurmáni i gastronomičtí experti. Pro časopis, jenž vyšel ke čtyřem rokům fungování CNN Prima NEWS, popisoval, kam se posouvají naše chutě nebo nad čím z české klasiky nejvíce kroutí hlavou Američané či Asiaté.

Restaurace nemají důvod zlevňovat, míní Pohlreich. Úroveň gastronomie se ale zlepšila

V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.

Pohlreich řekl, čím si přivydělával za socialismu. Promluvil i o novém pořadu Česko na grilu

Kuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o novém pořadu Česko na grilu. V něm také přiznal, že i když je v současné době majitelem několika restaurací, že v nich už nevaří. „Rozhodl jsem se, že si zmenším pracovní úvazek. Doma ale vařím, protože mám manželku,“ řekl Pohlreich. Dále prozradil, jak si za dob socialismu přivydělával.

Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař

Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.

Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.

Lidi bez peněz, ale vláda podporuje luxus michelinských hvězd, rozčiluje se Dostálová

Lidi nebudou mít na to, jít do obyčejné hospůdky, a my dáváme peníze na michelinské hvězdy, rozčilovala se místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Klára Dostálová (za ANO) v pořadu Zprávy PLUS ve vysílání CNN Prima NEWS. Reagovala tak na rozhodnutí vlády zaplatit přes 50 milionů korun za zařazení do prestižního gastronomického průvodce Michelin. Gastroprůmysl je počinem kabinetu Petra Fialy (ODS) nadšen. Například majitel restaurace Vallmo Martin Makovička tvrdí, že tento krok pomůže všem oborům, od kuchařů přes švadleny až po automechaniky.

Pohlreich: Že se zdražuje? Hospoda musí přežít. Bramboru stokrát jinak bych si nedal

Hosté v českých restauracích se mají ve srovnání se zahraničím hodně dobře, přesto si stěžují a píšou negativní recenze. Nespokojený host se má ozvat hned a nebýt hrdina až doma u klávesnice, tvrdí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, hvězda televizní show Ano, šéfe! na Primě. Co si myslí o dětech a psech v restauraci nebo zdražování a za jakých okolností by vrátil jídlo?

Veganům vstup zakázán. Hvězdný šéfkuchař učinil po incidentu rázný krok, teď čelí mstě

Známý šéfkuchař John Mountain v australském Perthu zakázal veganům vstup do své restaurace kvůli zachování „psychické pohody“. Tu podle něj narušila negativní recenze jedné z návštěvnic a milovnic bezmasých jídel, která si stěžovala na nedostatečnou nabídku. V reakci na to se jeho podnik dočkal nespočtu špatných známek, což výrazně srazilo jeho hodnocení. O výbušném sporu mezi masožravci a milovníky bezmasých jídel informovala CNN.

Náhlá smrt kulinářského mága. Slavný šéfkuchař odešel v 46 letech, smutní Oliver i Ramsay

V pouhých 46 letech náhle zemřel uznávaný šéfkuchař a porotce pořadu MasterChef Austrálie Jock Zonfrillo. Smrt rodáka ze Skotska šokovala fanoušky soutěže i kolegy z branže. Smutnou zprávu přinesla stanice Network 10 v den, kdy se měla začít vysílat premiérová řada kulinářského pořadu. Po Zonfrillovi zůstala manželka a čtyři děti.