Zákazník neměl roušku, tak nedostal pivo. Rozzuřený vytáhl revolver a prodavače zastřelil

Střelba na benzínce v německém městě Idar-Oberstein

Napadení v Německu kvůli roušce

Muž odmítající nosit roušku zastřelil pokladníka čerpací stanice v západoněmeckém městě Idar-Oberstein. O víkendovém incidentu v pondělí podle agentury DPA informoval příslušný státní zástupce. Muž se údajně rozčílil, že mu pokladník nechtěl prodat pivo, protože neměl chráněné dýchací cesty, jak v Německu nařizují protiepidemické předpisy.

Devětačtyřicetiletý Němec byl zatčen a je podezřelý z vraždy. Podle státního zástupce Kaie Fuhrmanna se přiznal, že zabil 20letého studenta, který byl na čerpací stanici na brigádě, mířenou střelou do hlavy.

Podle vyšetřovatelů si podezřelý stěžoval na situaci kolem koronavirové pandemie. Cítil se být zatlačený do kouta a uvedl, že „neviděl jiné východisko“ než to dát najevo. Oběť se mu přitom zdála být „odpovědná za celkovou situaci, protože prosazovala pravidla“, uvedl Fuhrmann.

Šel si pro pivo

Muž v sobotu večer vstoupil do prodejního prostoru čerpací stanice bez roušky a u pokladny chtěl zaplatit dva balíky po šesti pivech. Pokladník ho upozornil na rouškovou povinnost, načež zákazník odešel a hrozil rukou, vyplývá z vyšetřování.

Zhruba o hodinu později se muž na benzince objevil znovu. Tentokrát měl nasazenou roušku, vzal balík piv a šel k pokladně, kde si roušku sundal. Pokladník ho opět nabádal k dodržování rouškové povinnosti. Nato pachatel vytasil revolver a mladíka zastřelil.

Podezřelý byl v neděli ráno zadržen přímo v policejním areálu v Idar-Obersteinu. „Předpokládáme, že se chtěl sám vydat,“ řekl policejní prezident v Trevíru Friedel Durben. „Je to v každém případě zvláštní případ –⁠ na policejním prezidiu v Trevíru, ani v zemi Porýní-Falc jsme ještě neměli takový trestný čin, u něhož by se dala tušit souvislost s koronavirem,“ řekl Durben.

Tagy: