Šel vyzvednout sestru ze školy, skončil mrtvý. Mladíka z Londýna ubodal jeho vrstevník

Vyzvednout z londýnské základní školy svou mladší sestru šel v úterý patnáctiletý chlapec, cestou ho však pobodal jeho vrstevník. Než zkolaboval na ulici, potácel se zraněný 150 metrů. Záchranáři bojovali o jeho život marně, mladík zemřel na následky vážných zranění, napsal britský web The Standard.

Teprve patnáctiletý Pharrell Garcia šel v úterý kolem čtvrté hodiny odpoledne vyzvednout svou mladší sestru ze základní školy v Hackney v Londýně. Zaútočil ale na něj také patnáctiletý mladík a brutálně ho pobodal. Zraněný se nejdříve 150 metrů potácel, až nakonec zkolaboval na ulici. I přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel, informoval britský The Standard.

ČTĚTE TAKÉ: Bestiální útok pitbula na dítě v Maďarsku. Dvouletý hoch bojuje o život, psa čeká utracení

Policii se podařilo stejný den zadržet pachatele, který z místa činu utekl, napsal zpravodajský web BBC. Úředníci poté informovali rodinu, která byla podle šéfa místní policie Jamese Conwaye zdrcená. „Nikdo by neměl přijít o dítě,“ řekl. „Chci, aby věděli, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom jim poskytli odpovědi a postavili odpovědné osoby před soud,“ dodal policista.

Jeden z pracovníků s mládeží sdělil, že chlapec dříve chodil na stejnou základní školu jako jeho sestra. Promluvil také o podrobnostech vraždy. „Slyšel jsem, že se měl setkat s nějakou dívkou. Pak ho přepadli, byla to léčka. Chtěli po něm telefon, on odmítl, a tak ho bodli do zad,“ uvedl.

„V myšlenkách a modlitbách jsem s jeho blízkými a všemi, které tato tragická ztráta zasáhla,“ prohlásil starosta Londýna Sadiq Khan. Zároveň podotkl, že takové násilí nemá ve společnosti místo. „Mlčet není žádná čest. Vyzývám každého, kdo má jakékoli informace, aby se co nejdříve přihlásil,“ apeloval.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brněnský taxikář přejel pasažérku. Za zničený účes jí zaplatí tisíce, rozhodl soud

Tagy: