Brněnský taxikář přejel pasažérku. Za zničený účes jí zaplatí tisíce, rozhodl soud

Incident se stal v srpnu 2023.

Za poničený účes tisíce korun

Přes tři tisíce korun za poničené vlasy vysoudila podle CNN Prima NEWS žena, kterou minulý rok srazil při couvání řidič taxíku v Brně. Ten svou klientku zranil tak, že skončila v nemocnici v umělém spánku. Utrpěla poranění hlavy, nohy – a došlo i ke zničení zmíněného účesu. Soud ženě přiznal jen část peněz, které požadovala. „Měla na nehodě svůj podíl viny. V krvi měla přes jedno promile alkoholu,“ upozornil Krajský soud v Brně.

Přejeté ženě soudci přiznali 53 tisíc jako bolestné a 3 300 korun na spravení účesu. V den nehody si totiž nechala profesionálně upravit svůj účes. „Byly jí vpleteny středoevropské vlasy v hodnotě 9 800 korun. Dále u ní bylo téhož dne provedeno pramínkování, nasazení a barvení vlasů v celkové hodnotě 5 000 korun,“ píše se v rozsudku soudu. Přejetá chodkyně se domáhala rovněž odškodného za zničenou podprsenku a mobilní telefon.

ČTĚTE TAKÉ: Opravář počítačů zardousil v Bílině expřítelkyni. Za vraždu si odsedí 10 let vězení

Řidiče, kterému po incidentu zůstalo rozbité boční sklo, potrestal soud za ublížení na zdraví z nedbalosti čtyřmi měsíci vězení s podmíněným odkladem na patnáct měsíců. Soud připomněl, že samotnému přejetí předcházel konflikt, na němž se mohla podílet také podnapilá klientka, když se z nepochopitelných důvodů pohybovala za zadní částí vozidla.

Konflikt započal, když si žena společně s přáteli objednala přes mobilní aplikaci odvoz. Řidič na místo ale údajně nedorazil včas. Skupina dlouho nečekala a odjela jiným autem. Naštvaný šofér, který přišel o „kšeft“, je měl začít pronásledovat až do Hybešovy ulice v Brně, kde konflikt vygradoval. „Došlo tam ke střetu osobního auta a chodkyně, k tomu střetu došlo při couvání,“ informoval mluvčí Policie Jihomoravského kraje Pavel Šváb ve vysílání CNN Prima News.

Nehodu tehdy popisovala i jedna z očitých svědkyň incidentu: „Vzali jsme hever od policie a vytáhli ji sami. Myslíte, že to udělal schválně? Musel, kdybyste se přece rozjížděl při couvání, tak člověka maximálně srazíte, nepřejedete jej.“

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skandál elitní policejní ochranky. Milion na přesčasech, šikana, alkohol a tataráky

Tagy: