Seniorku ve Znojmě srazil autobus. Záchranáři ji oživovali dlouho, popsala svědkyně

Ve Znojmě srazil autobus seniorku, zraněním podlehla

Smrtelná nehoda ve Znojmě

Tragicky skončila nehoda ve Znojmě, kde linkový autobus srazil chodkyni. Starší žena měla vstoupit na přechod v okamžiku, kdy místem projížděl autobus. Řidič srážce už nemohl zabránit. Seniorka utrpěla vážná zranění. Svědkyně události uvedla, že sraženou ženu záchranáři dlouho oživovali.

Řidič linkového autobusu vyrazil z místního autobusového nádraží s cestujícími na pravidelnou trasu směrem k Vranovu nad Dyjí. Když projížděl ulicí Pražská, střetl se s ženou přecházející silnici. „Došlo ke střetu autobusu a chodce. Chodkyně utrpěla taková zranění, kterým na místě podlehla,“ okomentoval nehodu David Chaloupka, mluvčí policie Jihomoravského kraje.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na přejezdu v Leštině: Ženu srazil vlak, na místě zemřela

Policie uvedla, že seniorka vstoupila do vozovky v místech, kde je řádně vyznačený přechod, a to jak svislým, tak i vodorovným značením. Zda se žena dostatečně nerozhlédla, nebo ji řidič autobusu za jízdy přehlédl, zatím není jasné.

Podle vyjádření vyšetřovatelů se šofér autobusu může kromě porušení dopravních předpisů zodpovídat také z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, dodal Chaloupka.

Jedna ze svědkyň redakci sdělila, že úsek je velmi frekventovaný. „Obyčejně zůstanu stát a nechám auta přejíždět. Kam spěchat? Je tu velký provoz, zvláště tiráků. Kvůli nim se nám tu až otřásají okna. Je to tu špatné,“ řekla. „Slyšela jsem, jak projíždí sanitka, tak jsem si říkala, že asi došlo k nějakému neštěstí. Pak jsem akorát viděla, že tu sraženou oživovali, a to opravdu dlouho. Všude ležely rozsypané meruňky,“ popsala samotnou nehodu.

Po příjezdu záchranářů a policistů byla část ulice Pražská zhruba na tři hodiny uzavřena. Krátce před polednem strážníci silnici zprůjezdnili. Policisté případ vyšetřují.

Tagy: