Senzace, outsider vyřadil slavný Bayern. Hvězda se obořila na smějící se reportérku

Radost fotbalistů Kielu po senzačním postupu

Bayern Mnichov, vedoucí tým první německé fotbalové bundesligy a úřadující vítěz Ligy mistrů, vypadl ve středu ve druhém kole Německého poháru s klubem ze druhé ligy Holstein Kiel. To je, jako kdyby v Česku Slavia Praha „přenechala“ postup druholigovému Ústí nad Labem.

Všechna německá média informují o vyřazení Bayernu již ve druhém kole Německého poháru jako o prvotřídní senzaci. Naposledy toto rekordmana v počtu celkových pohárových vítězství a také ligových titulů potkalo přesně před 20 roky. Také tehdy o postup přišel v penaltovém rozstřelu.

Tentokrát skončil 5:6 ve sněhové vánici v Kielu na severu Německa poté, co mnichovští o postup přišli v nastaveném čase. V prodloužení gól nepadl a po remíze 2:2 rozhodovaly penalty. Do šesté série všichni proměňovali. Pak nedal mnichovský Marc Roca. Vzápětí domácí Fin Bartels, který v první půli vyrovnával na 1:1, přelstil nejlepšího brankáře světa Manuela Neuera, když míč poslal do druhého rohu, než kam gólman skákal, a…

V pozápasových rozhovorech zaujala jedna věc. Konflikt Thomase Müllera, mistra světa z roku 2014 a tradiční útočné opory Bayernu, s reportérkou německé veřejnoprávní televize ARD Valeskou Homburgovou. Rozhovor probíhal na ploše stadionu, před sponzorskou tabulí a ve sněhové vánici.

Už při první otázce byl z hlasu Homburgové slyšet mírný posměch. Na ten však Müller nereagoval a jako vždy slušně hodnotil utkání. Patří ostatně mezi nejoblíbenější německé fotbalisty nejen mezi veřejností, ale také jako partner pro interview, protože bývá buď faktický, nebo zábavný. Což prokázal například po vítězném finále na světovém šampionátu v roce 2014 v Brazílii, kdy na kolumbijskou televizní moderátorku mluvící německy „spustil“ se silným bavorským nářečím.

Po dvou minutách a osmi sekundách rozhovoru se ve středečním sněhovém večeru reportérka ptala na náladu v kabině. A z hlasu byl opět slyšet smích. To už Müller nevydržel a obořil se: „Co si myslíte? Vy se smějete!“ Na to Homburgová reagovala: „Já se nesměji.“ Ale Müller své rozhořčení ještě stupňoval: „Smějete se. Samozřejmě že jste se smála. Co si myslíte, jaká tam může být nálada?“

Vzápětí se však Thomas Müller uklidnil a rozhovor dokončil opět s faktickým objasněním porážky a vyřazením v penaltovém rozstřelu.

A nakonec se oba rozloučili se smířlivými slovy. Müller: „Bez problémů.“ Homburgová: „Tak pěkný večer. A děkuji, že jste přišel.“ Müller: „Děkuji. Rádo se stalo.“

Později během večera se mistr světa z roku 2014 zachoval gentlemansky a reportérku označil v příspěvku na Instagramu. „Oba jsme to mohli udělat trochu lépe. Bez urážky,“ napsal.

Tagy:
reportérka Německo rozhovor SK Slavia Praha FC Bayern Mnichov fotbal Česko Thomas Müller Německý pohár FK Ústí nad Labem vyřazení Holstein Kiel Valeska Homburgová Liga mistrů UEFA FC Bayern München Marc Roca