Nové tváře i prvky reality show. Sledujte seriál 1. MISE z vojenského prostředí

V neděli 29. srpna se na obrazovkách Primy objevil nový seriál 1. MISE, který sází na atraktivitu vojenského prostředí i hvězdné herecké obsazení. Tvůrci seriálu se ale na druhé straně rozhodli obsadit i mnohdy neznámé tváře. Pravidelně 1. MISE poběží ve středu od 20:15. Čím vším diváky nový seriálový počin zaujme?

Seriál 1. MISE po letech vrací na obrazovku tematiku vojenství, která je jinak veřejnosti spíše nepřístupná. Jednotlivé epizody divákům připomenou důležitost precizní práce vojenských lékařů a jejich náročnou přípravu na výkon této profese. Na co vše vsadili tvůrci seriálu, který na Primě můžete sledovat každou středu od 20:15?

Poutavý děj

Dvanáct mladých lékařů a lékařek podstoupí v seriálu tvrdý výcvik pod vedením špiček v oboru, ale i praxe ve vojenské nemocnici. Partu různých povah postaví před nevšední profesní výzvy, čelem k vzrušujícím situacím a vstříc prostředím, jež jsou očím i myslím běžné veřejnosti obvykle nedostupná.

Cíl je jasný: Být jedním ze čtyř nejúspěšnějších, zasloužit se o místo v elitní jednotce a stát se součástí odvážné mise, na jejímž konci bude nespočet zachráněných lidských životů. Nejslabší články výcvik a tím i seriál v jednotlivých dílech opustí.

Natáčení pod dozorem odborníků

„Na vzniku seriálu se podílejí armádní profesionálové a zkušení lékaři z urgentní chirurgie pražských fakultních nemocnic. Jejich odborné poradenství a osobní účast provází většinu výrobního procesu seriálu,“ uvedla ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová. Profesionálové byli u procesu od vniku scénáře přes tvorbu a konzultaci vizuální stránky projekty. „A to nejen v ateliéru, ale především během náročných exteriérových scén,“ dodala Hornová k přípravám seriálu 1. MISE.

Jako ředitelka obsahu stála Hornová i u zrodu myšlenky spojit seriálový příběh s principem známým z reality show. „Novinka 1. MISE je první a současně jediný český seriál, který dá divákovi poznat, jak obdivuhodná je profese vojenských lékařů a jak důležitá je jejich precizní a ve všech směrech náročná příprava,“ doplnila Hornová.

Společně s kreativním producentem Ivanem Vodochodským se zároveň nebáli obsadit do projektu nejen osvědčené herecké hvězdy, ale i půvabné a neokoukané tváře herců současné mladé generace.

Vrací se Dolanský, Němec i Leichtová

1. MISE znamená i návrat oblíbených hereckých hvězd na obrazovku Primy. Do doktorského se opět oblékne herec Marek Němec, diváci se mohou těšit také na Pavla Řezníčka a Jana Dolanského s Kristýnou Leichtovou, kteří si před kamerou rozuměli už v Ohnivém kuřeti. Ti se v očekávaném seriálu představí jako experti na vojenskou průpravu lékařů do náročných zahraničních misí.

„Hraju plukovníka Hofmana, lékaře, který má za úkol vycvičit frekventanty pro vojenskou misi. Naším úkolem je z adeptů vybrat ty nejlepší. Budou podrobeni fyzickými i psychologickým testům. Díky seriálu jsem měl možnost si zastřílet, bylo to rozhodně zajímavé, ale myslím si, že sám bych se výcviku účastnit nechtěl,“ říká Jan Dolanský.

„Má postava se jmenuje Alice Hofmanová. Na tuto roli jsem byla oslovena s tím, že budu točit s Honzou Dolanským a Markem Němcem. Ráda jsem přijala, je to pro mě záruka, že si zahraju,“ říká Leichtová, pro níž je natáčení seriálu 1. MISE prvním dlouhodobějším projektem po narození dcer Dorotky a Rozárky.

Mise ve znamení nováčků

Náročným výcvikem budou procházet také zajímavé, ale nepříliš známé tváře. V ženských rolích se mohou diváci těšit na Kateřinu Zapletalovou, Annettu Nesvadbovou, Beátu Hrnčiříkovou, Lucii Ducháčkovou, Sáru Rychlíkovou a Zuzanu Novotnou.

V mužských rolích pak zazáří Radek Melša, Radúz Mácha, Jiří Böhm, Libor Matouš, Ondřej Kubina nebo Petr Kolman. Profesní linku mediků i jejich školitelů prostupuje i spletitá vztahová linie. Seriál vykresluje vojenské lékaře jako úctyhodné profesionály, ale i jako muže a ženy z masa, kostí, s duší a svědomím.

Tagy: