Moře zbarvené krví a mrazivé záběry. Žralok útočil na texaské pláži, zranil čtyři lidi

Žralok přímo u texaské pláže napadl a pokousal několik lidí

Žralok v USA pokousal čtyři lidi

Ve čtvrtek ve vodách u města South Padre Island v americkém Texasu útočil žralok a měl zranit čtyři lidi. Jednoho z nich podle úřadů vážně, píše CNN. Po internetu kolují záběry z útoku, které pořídili návštěvníci pláže.

K sérii napadení došlo během dopoledne. Na čtyři lidi měl zaútočit jeden žralok. „Podrobnosti v tuto chvíli naznačují, že dva lidé byli pokousáni a dva lidé se setkali se žralokem, ale nebyli vážně zraněni,“ uvedl v prohlášení texaský úřad pro parky a divokou přírodu.

ČTĚTE TAKÉ: Pokousaný, zraněný po srážce s autem a střepy v těle. Španělsko řeší záhadnou smrt turisty

Hlášení o nejzávažnějších zraněních obdržela texaská policie kolem jedenácté hodiny místního času. Oba pokousané po poskytnutí první pomoci záchranáři převezli do nemocnice v Brownsville. Jednu z obětí tam dopravil vrtulník, stojí v prohlášení úřadu.

Kousnutí utrpěla i osmnáctiletá Victoria. Její matka Nereyda Bazalduaová celý incident popsala pro CNN. Dívka podle ní vylezla z vody a všimla si, že jí po noze stéká krev. „Rány nejsou hluboké,“ upřesnila. Žraloka si prý návštěvníci pláže nevšimli, dokud nebyl přímo u nich. „Moře bylo klidné. Objevil se zničehonic,“ vylíčila.

V dalších dvou případech šlo o lehká zranění. Jedna z obětí se měla zranit v momentě, kdy se snažila žraloka odehnat, informuje CNN. Úřad podrobnější informace o dalších zraněních neupřesnil.

Žralok po útocích zamířil zpět do hlubších vod. „Pobřežní hlídka, hasiči a policisté sledují žraloka pomocí dronů,“ uvedla mluvčí města Nikki Sotová pro CNN. Jeho odchyt však podle informací CNN v plánu není. „Setkání se žralokem tohoto druhu není v Texasu běžným jevem,“ uvedli úředníci v prohlášení. „Pokud dojde k pokousání, žralok pravděpodobně hledal potravu.“

Návštěvníkům pláží doporučili, aby zpozorněli, když se kolem břehu objevují hejna menších ryb, neboli „návnady“. To je podle nich indikátor, že se nedaleko nachází dravec. Jakmile návštěvníci spatří žraloka ve vodě, úřad jim doporučuje v klidu vylézt z vody a počkat na břehu, než zvíře pobřeží opustí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hurikán Beryl pustoší Karibik. Sílu živlu na vlastní kůži pocítil reportér CNN, ukazuje video

Tagy: