Sériového vraha prostitutek dopadli po 50 letech, důchodce hned putoval do vazby

Spravedlnost dostihla 73letého důchodce Warrena Alexandra.

Policie po 50 letech dopadla sériového vraha

Série vražd nedala spát americkým policistům. A to pořádně dlouho, na kloub jí přišli až po téměř padesáti letech. Pachatele obvinili z uškrcení tří prostitutek. K dopadení sériového vraha pomohly nové technologie.

Spravedlnost dostihla 73letého důchodce Warrena Alexandra. Kalifornští vyšetřovatelé si ho převzali od kolegů ze Severní Karolíny. Tam zrovna čelí obvinění z další vraždy. Usvědčily ho zachovalé důkazy s jeho DNA. „Technologie natolik pokročily, že nám to umožňuje získávat shody způsobem, který jsme si před dvaceti lety nedokázali ani představit,“ sdělil agentuře AP Erik Nasarenko, prokurátor Ventura County v Kalifornii.

ČTĚTE TAKÉ: Roční dítě se v Chorvatsku utopilo v zahradním bazénu. Důvodem měla být nepozornost rodičů

Alexander uškrtil na jihu Kalifornie tři ženy ve věku 18 až 21 let, které nabízely sexuální služby. „Je to první zásadní krok k dosažení dlouho očekávané spravedlnosti pro tyto tři ženy, jejich blízké a rodiny,“ zdůraznil Nasarenko.

Vyšetřovatelé hrají o čas, aby případ rychle uzavřeli. Většině svědků je totiž přes 70 nebo dokonce 80 let. „Kdybychom usilovali o trest smrti, nebyli bychom toho schopni. Takže teď bude tento případ probíhat jako doživotí – bez možnosti podmínečného propuštění,“ upřesnil prokurátor pro AP.

Vyšetřovatelé nevylučují, že muž má na svědomí i další zločiny. Dříve totiž býval řidičem kamionu a pohyboval se napříč Spojenými státy. „To, že se případ stal dávno, neznamená, že by se na něj mělo zapomenout,“ doplnil Nasarenko podle USA Today.

Vrah teď čeká ve vazební věznici – bez možnosti propuštění na kauci – na první soudní stání. To proběhne 21. srpna.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Osmiletá dívka hrdinkou: Na ozbrojeného lupiče se vrhla s baseballovou pálkou, ukazuje video

Tagy: