Bolestná slova sestry zesnulého Romana: Mohl se kdykoli svěřit, řekla a tyrance poslala vzkaz

(Ilustrační foto)

Tragédie na Slovensku, žák skočil ze střechy školy

Tragická smrt patnáctiletého Romana, který na škole v Parchovanech spáchal sebevraždu skokem ze střechy, zasáhla celé Slovensko. Jeho sestra nyní poprvé promluvila pro slovenský deník Nový Čas. A tyrance svého bratra poslala jasný vzkaz.

Smrt nevlastního bratra jednatřicetiletou Nikolu velmi zasáhla. „Přestože byl mezi námi větší věkový rozdíl, náš vztah byl dobrý a Roman se mi mohl kdykoliv svěřit. Když to ale nejvíce potřeboval, tak k tomu nedošlo, což mě moc mrzí,“ svěřila se dívka deníku Čas.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Šarlota si prošla peklem, partner ji ničil. První slova zdrcených rodičů děsí a trhají srdce

O tom, že je Roman šikanovaný, rodina věděla a snažila se to se školou řešit, bylo to ale marné. Ředitel školy jim měl sdělit, že není možné, aby dívky chlapce šikanovaly, neboť jsou ze slušných rodin, chodí do kostela a čtou Písmo svaté.

Pomoc při sebevražedných myšlenkách

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111. Linka funguje nonstop, anonymně a zdarma pro děti a studenty do 26 let. Česká asociace pracovišť linek důvěry zase nabízí seznam všech aktuálně sdružených linek, kdy si vyberete podle cílové skupiny nebo zaměření na jednotlivá témata.

Asociace poradců pro pozůstalé zase poskytuje profesionální a nestranné služby pro truchlící. Další odkazy a kontakty na jednotlivé poradny či krizová centra například ve větších městech naleznete přehledně na webu Sebevraždy.

Video, na kterém ale jedna z dívek na Romana křičí, ať skočí, či zprávy na Messengeru ale podle Nikoly mluví o opaku. „Osobně jsem viděla zprávy typu ‚skap, ty k****‘ a podobně. Museli mě tehdy zastavit, abych to neřešila dál a nešla za nimi,“ sdělila a křičící dívce poslala jasný vzkaz: „Ať se mi zdaleka vyhýbá!“

Její slova doplnil i zarmoucený otec chlapce: „Proč, když byla tehdy tak odvážná, nepřijde a neřekne nám alespoň promiňte?“

K tragédii došlo v pondělí během vyučování. O přestávce před pátou hodinou měl Roman vylézt po žebříku na střechu budovy a skočit. Na místo během chvíle dorazili záchranáři i policisté. Vážně zraněného Romana převezli zdravotníci do nemocnice, kde však navzdory snaze lékařů na následky pádu zemřel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpověď účastníka rvačky ve Stodůlkách. 15letý hoch kvůli šikaně sebevraždu nespáchal, tvrdí

Tagy: