Dojemná slova sestry zavražděného muže z Klánovic: Byl můj vzor, rád nám vyprávěl vtipy

Byl mým velkým vzorem, měl plno energie a hýřil vtipem. Tak popsala webu Pluska.sk muže zavražděného v Klánovickém lese jeho sestra, která s ním trávila dětství v obci Močenok pri Šali na Slovensku.

Muž, který byl v polovině prosince spolu s dvouměsíční dcerou zavražděn v Klánovickém lese, trávil velkou část dětství na Slovensku v obci Močenok pri Šali. „Máme z té doby mnoho krásných zážitků. A to i díky bratrancovi, sestřenici a dětem z ulice. Ráda na to vzpomínám,“ popsala sestra zavražděného pro web pluska.sk. „Měl plno energie a byl opravdu vtipný. Rád vyprávěl vtipy se slovenskou tématikou – o bačovi, všichni ho měli rádi. Měl tolik zážitků z cest a dobrodružství, že si to člověk ani nedokáže představit,“ líčila sestra.

Bývalá kriminalistka promluvila o střelci z filozofické fakulty, více v reportáži:

K TÉMATU: Obětí střelby na fakultě je i Aneta. Kamarád jejího bratra chce rodině pomoct sbírkou

Dvojici v Klánovickém lese zabil střelec, který o týden později útočil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. To potvrdila jak balistická expertiza, tak nalezený dopis. Podle sestry neštěstí zasáhlo stovky lidí. „Možná nás to má vést k hlubokému zamyšlení se nad našimi životy. Změnit priority, soustředit se na to, co je v životě opravdu důležité, a nezaobírat se hloupostmi,“ přemýšlela.

Ze Slovenska pochází i otec zavražděného. Ten nyní žije v Česku a na místo tragédie chodí zapalovat svíčky. „Vůbec si to nedokážu vysvětlit. Syn byl nejpohodovější chlap, jakého jsem znal. Se všemi vycházel. Byl absolutně všestranný, na co sáhl, to se mu povedlo,“ řekl mužův otec webu iDnes.cz.

Motiv činu zůstává stále neznámý. Další nejmenovaná příbuzná zdůraznila, že si ho v Klánovickém lese útočník vybral náhodně. „Všichni jsme ho znali, víme, jaký byl. Byl bezkonfliktní, vždy se usmíval a všechno řešil v dobrém. Nemáme na něj jedinou špatnou vzpomínku. Nemohl mít žádné nepřátelé, nemohlo to být tak, že útok byl cílený proti němu,“ popsala.

Po dvaatřicetiletém muži zůstala manželka a syn. Přátelé rodiny se proto na webu znesnaze21.cz rozhodli založit sbírku. V ní se již vybralo téměř 10 milionů korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Masakr v Praze zasáhl celou společnost. Na studenty má značný dopad, shodují se rektoři

Tagy: