Asterová o expartnerově vězení: Na jeho odchod jsem byla připravená. Teď máme hezký vztah

Herečka Jitka Asterová si s bývalým partnerem Tomášem Linhartem prožila před lety jedno trápení. V roce 2007 musel totiž za milionové daňové úniky nastoupit do vězení. Asterová tehdy zůstala sama se dvěma malými dětmi. Ačkoliv by to mohl být pro některé šok, známá herečka říká, že na to byla připravená. Bez jistých komplikací se to ale neobešlo.

„Na jeho odchod jsem byla připravená, protože jsem byla na naše děti sama, ještě než se tato událost stala,“ svěřila se Asterová v pořadu Povídej. S partnerem už v té době netvořili pár. Podle ní to mělo své výhody. „Nikdo vám nemluví do výchovy. Musela jsem být hodná i ta zlá a za to, jaké jsou naše děti, mohou samozřejmě geny, ale myslím si, že za to můžu hodně já. Že se mi povedly, tím jsem si naprosto jistá,“ doplnila známá moderátorka.

Ačkoliv byla na partnerův odchod částečně připravená, přiznává, že to chvílemi nebylo vůbec lehké. „Ale náhradu za manžela jsem nehledala. Samozřejmě mě to sebralo, ale rozhodně jsem si to dlouho nenesla v sobě. V tomhle jsem hodně zocelená sportem,“ uvedla Asterová, která se v dětství věnovala gymnastice a hlavně krasobruslení.

Linhart měl ve vězení strávit šest let. Po třech letech byl ale podmínečně propuštěn za dobré chování. „Tatínek chyběl hlavně mému mladšímu synovi. Ale myslím si, že mu hodně věcí vynahradil po svém návratu a teď spolu mají moc hezký vztah. Díky Tomášovi dělá syn ragby, z čehož nemám radost, protože když se blíží zápas, zalézám do kouta a bojím se. Vlastně ten táta chyběl jenom chvíli a po návratu se to moc hezky napojilo. Takže konec dobrý, všechno dobré,“ doplnila Asterová.

S expartnerem si rozumí

I když už Linhart nebyl jejím partnerem, vzpomíná na jejich opětovné setkání jedině v dobrém. „Stýkala jsem se s ním i během pobytu. Samotné setkání pak bylo něco, co se nedá popsat slovy. Byl to velice silný emotivní zážitek,“ řekla.

Se svým expartnerem teď má moc hezký kamarádský vztah. „Máme tak hezké vztahy, jaké jsme neměli ani v době, kdy jsme spolu chodili. Samozřejmě jsme se k tomu museli dopracovat. Hlavně já jsem k tomu musela dospět. Nebudu říkat, že to bylo všechno fajn, že jsem nebyla chvíli zhrzená, že jsem nežárlila a že mi to bylo jedno. Teď je vše odpuštěno. Stýkáme se jako rodina, i když ji už netvoříme. Ale při důležitých událostech, jako jsou narozeniny nebo pečení svatomartinské husy, jsme většinou spolu,“ doplnila herečka.

V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS se s moderátorkou Radkou Červinkovou pobavila i o svém dětství a zavzpomínala také na moderování pořadu Sexy život na rádiu Frekvenci 1, kde působila devět let. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu.

Tagy: