Role princezny Kate se po léčbě změní, míní královský expert. Lékaři zvažují každý krok

Princezna Kate podstupuje léčbu rakoviny.

Princezna Kate dostává pozdravy a dary z celého světa

Až se princezna Kate po léčbě rakoviny vrátí ke svým pracovním povinnostem, její role v britské královské rodině už nemusí být stejná jako před diagnózou, uvedl zdroj z blízkého okolí pro magazín US Weekly. Princeznin tým teď pečlivě zvažuje, jakých povinností se bude moci zhostit. Manželka budoucího panovníka v současné době podstupuje chemoterapii.

Od březnového oznámení rakoviny princezna z Walesu tráví nejvíce času v Norfolku na venkovském sídle Anmer Hall. Mezitím, co podstupuje preventivní chemoterapii, se Kate stáhla do ústraní. Velkou oporou jí jsou kromě prince Williama také matka Carole a sestra Pippa.

ČTĚTE TAKÉ: Z Meghan má obavy i král, tvrdí expert. Odhalil, jak naštvala Alžbětu II. krátce před smrtí

„Middletonovi si byli vždy velmi blízcí,“ cituje web US Weekly královského experta Richarda Fitzwilliamse. „Královská rodina musí být strašně opatrná v tom, koho si pustí k tělu. Kate ale ví, komu může věřit,“ uvedl odborník.

Podle Fitzwilliamse bude Kensingtonský palác informovat veřejnost o termínu princeznina návratu k práci, aby předešel dalším spekulacím. Ten se má odvíjet především od doporučení lékařů. „Princeznin boj o zdraví je patrně nesmírně vyčerpávající,“ doplnil expert.

V průběhu léčby má Kate nějaký čas na přemýšlení o své královské roli, než se vrátí zpět do práce. Podle zdroje z blízkého okolí rodiny může být po jejím návratu vše úplně jinak. „Její tým v současné době přehodnocuje, co vůbec princezna bude schopná mít na starost, až se vrátí,“ nastínil.

„Možná se už nikdy nevrátí do role, v níž ji lidé v minulosti vídávali,“ doplnil zdroj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nesvačilová přiznala novou známost. Kvůli šatům bych si svatbičku střihla, říká herečka

Tagy:
rakovina královská rodina Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton