Zemřel herec ze seriálů Slunečná či Modrý kód. Chybíš nám, Dušane, truchlí kolegové

V 60 letech odešel do uměleckého nebe divadelní a seriálový herec Dušan Matouš. Smutnou zprávu z 9. června zveřejnilo Docela velké divadlo Litvínov, v němž umělec od roku 2017 působil. Diváci si mohou Matouše pamatovat nejen z prken jeviště, ale také z oblíbených seriálů na Primě, jako jsou Slunečná, Modrý kód nebo Krejzovi.

„Docela velké divadlo se smutkem oznamuje svým přátelům a divákům, že dne 9. června 2023 zemřel ve věku 60 let člen jeho uměleckého souboru pan Dušan Matouš,“ informovali členové divadla na svém Facebooku. Zdůraznili, že na scéně vytvořil několik krásných rolí a mladým hercům pomáhal s jevištní řečí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Televize Prima natáčí nový seriál Zalez do spacáku. V hlavní roli Gajdošíková a Klus s dcerou

„Chybíš nám, Dušane, a jsme rádi, že máme už navždycky uchovaný tvůj hlas v představeních Betlémská hvězda a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Pozdravuj v hereckém nebi. Tvoje divadlo,“ dodali zdrcení kolegové. O náhlém skonu umělce informovalo i město Most na sociálních sítích.

Vedení města vyjádřilo upřímnou soustrast rodině a nejbližším přátelům. „Odešla velká osobnost. Dušan Matouš miloval divadlo, motorsport a hudbu. Vládl slovem i písmem. Býval členem Městského divadla v Mostě a Docela velkého divadla Litvínov. Byl u zrodu Rádia Most, pracoval jako tiskový mluvčí Autodromu Most a připravoval zprávy i pro reportáže města Mostu. Čest jeho památce,“ uvádí se v příspěvku, k němuž město připojilo černobílou fotografii.

Od filmu k divadlu a seriálům

Jak připomínají kolegové z divadla v Litvínově na svém webu, Matouš byl už v pěti letech k vidění v dětském komparsu ve filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Mimo herectví a uměleckou scénu se zajímal také o chemii, již má vystudovanou. „Naštěstí se jí nikdy neživil a po maturitě nastoupil jako elév do Divadla těžce pracujících v Mostě, kde vydržel v angažmá patnáct let,“ líčí kolegové.

Matouš byl velmi všestranný člověk. Kromě hraní moderoval plesy, módní přehlídky nebo soutěže a později i politické meetingy. „Hostoval v muzikálech Velké manévry v Plzni a Limonádový Joe v Teplicích. Po dlouhé pauze přišla ještě nabídka do broadwayské show Donaha v Mostě. Vztah k hudbě aktivně pěstoval jako zpěvák a kytarista v kapele Dlouhej flám,“ uvádí dále.

Od roku 2017 navázal spolupráci s Docela velkým divadlem, kde ztvárnil řadu rolí. Televizní diváci si však Matouše mohou pamatovat ze seriálů, jako jsou Chlapci a chlapi, Ohnivé kuře, Modrý kód nebo fanoušky oblíbené Slunečné, kde ztvárnil jednoho z klubu rytířů hranatého stolu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stašová popsala, jak celá rodina prožívala onemocnění Bohdalové

Tagy: