Bendig s moukou zaskočil kolegy. Jeho cirkus pro média se mi vůbec nelíbí, řekl Ruppert

Zpěváka Jana Bendiga cestou na Slavíky muž posypal moukou.

Pokračování kauzy Jana Bendiga

Pokud se potvrdí, že útok moukou na Jana Bendiga na červeném koberci byl zinscenovaný, jde o „cirkus pro média“, který o zpěvákovi něco vypovídá, nastínil pro redakci Showtime zpěvák Matěj Ruppert. Ten byl přitom jedním z Bendigových kolegů, kteří jej původně po incidentu z předávání Českých slavíků podpořili. Zpěvačka Markéta Konvičková neví, jak se k situaci postavit, zatímco módní návrhářka Beata Rajská Bendiga nechce soudit.

Redakci Showtime se ani po opakovaných snahách nepodařilo od zpěváka a jeho partnera a manažera Lukáše Rejmona dostat jakoukoliv odpověď na nejnovější vývoj v kauze mouky na Slavících. Reakci však poskytli někteří kolegové z branže, kteří Bendigovi v době útoku dali svou důvěru a podporu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hanychová obvinila Soukupa ze lží a vychválila svého expartnera Prachaře. Čím ji potěšil?

„Cítil jsem potřebu se pana Bendiga zastat a dát to veřejně najevo. Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to byl domluvený cirkus pro média, je to na svědomí Bendiga a druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí a myslím si, že to spíš vypovídá o Bendigovi a jeho počínání,“ zhodnotil situaci Matěj Ruppert.

Nový vývoj situace zaskočil i Markétu Konvičkovou. „Nevím, jak to bylo. Nerada bych se k tomu vyjadřovala. Omlouvám se, ale nevím, jak to bylo. Myslím si, že ani Honza se k tomu nevyjádřil,“ uvedla.

„Já jsem byla překvapená, ale stále říkám, že v mém věku nemám právo soudit. Že lidi udělají někdy věci, ze kterých jsme překvapení, ale záleží potom na nich, jak se k tomu do budoucna postaví,“ doplnila Beata Rajská.

Rozporuplné tvrzení Rejmona

Loňský útok moukou na Bendiga byl podle policistů předem domluvený. „Kriminalisté celý incident prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že se na celé události domluvili. O žádný útok se tedy nejednalo, ale vše bylo předem připravené,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Když se v listopadu po incidentu pod omluvou útočníka na sociálních sítích spekulovalo o možnosti „falešného incidentu“, Bendig se proti tomu velmi ostře ohradil. „Opravdu nemám zapotřebí po sobě házet mouku, abych byl ‚slavnej‘ a psalo se o mně! Tenhle kluk udělal blbost! Jeho omluvu beru a věřím, že se poučil. V mých očích není za hlupáka. Za hlupáky považuji ty, kteří měli chuť mě poškodit a chtěli to otočit na to, že jsem to zinscenoval já! Styďte se!“ reagoval tehdy.

Manažer zpěváka Lukáš Rejmon ještě ve středu jakoukoliv dohodu zpochybňoval. „Proč by to mělo být zinscenované? To nechápu. My nemáme žádné informace, takže bohužel vám to nemůžu okomentovat,“ tvrdil. Tomu však odporuje vyjádření policie. „Že se dopustili nějakého přestupku, a samozřejmě, že jsme ten případ odložili, o tom jsme všechny zúčastněné řádně obeslali. Přestupku křivého vysvětlení se dopustili dva z účastníků celého incidentu,“ uvedl ve čtvrtek policejní mluvčí Hrdina.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lounová si během rallye v Keni sáhla na dno: Obklopili nás domorodci, musel přiletět vrtulník

Tagy: