Bendig v maléru, za podvrh s moukou mu hrozí trest. Zbytečně zaměstnal útvar řešící terorismus

Jan Bendig si dle policie útok moukou na slavících dopředu domluvil se známým.

Jak to bylo se zasypáním Jana Bendiga moukou

Útok moukou na českého zpěváka Jana Bendiga zřejmě nebyl tak nečekaný, jak umělec zprvu tvrdil. Redakce Showtime zjistila, že scénka byla zinscenovaná. Potvrdil jí to policejní mluvčí Richard Hrdina. Zpěvákovi prý navíc hrozí až padesátitisícová pokuta za to, že podal křivé vysvětlení.

Sláva má dvojí tvář. To minulý rok poznal zpěvák Jan Bendig na červeném koberci, když ho bláznivý fanoušek zasypal moukou. O tom, že by to byla součást reklamy, nechtěl před pár dny v rozhovoru s naším Tomášem Krausem ani slyšet.

ČTĚTE TAKÉ: Lounová si během rallye v Keni sáhla na dno: Obklopili nás domorodci, musel přiletět vrtulník

„Takto to brala spousta lidí, a i kvůli tomu jsem z toho byl čtyři dny úplně v háji,“ popsal zpěvák pro Showtime. Útočník s moukou se mu následně prý ozval s tím, že akci chtěl narušit, protože nesnáší snoby. Vůbec ale prý nepochopil, proč si vybral za oběť zrovna jeho.

Teď už to Bendig nejspíš chápe. A my taky. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Bendigův manažer a partner Lukáš Rejmon zinscenování scénky zatím vyvrací. Prý se případ stále vyšetřuje a oni zatím nemají žádné informace. „Nechápu, proč by to mělo být zinscenované,“ řekl redakci Showtime.

Na informaci, že Showtime získal vyjádření policie potvrzující, že scéna byla domluvená, uvedl, že žádné takové informace nemá. Na to, zda zpěvák nakonec uzná, že o celé situaci věděl předem, si musíme počkat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Takhle zpěvák mluvil o incidentu v předchozích měsících

Tagy: