Bramborový salát podle receptu Karla Gotta. Přidal netradiční surovinu, jak ho miloval?

Legendární český zpěvák Karel Gott nejen miloval vánoční svátky, ale také ctil řadu tradic. Ke štědrovečerní večeři s oblibou připravoval bramborový salát – měl svůj vlastní recept, o který se během života podělil. Zatímco kontroverzní uzeninu nebo klasický hrášek vynechal, oproti většině běžných receptů přidal zelenou papriku. Jak bramborový salát dělával?

Potřebujete

  • 300 g vařených brambor
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g majonézy
  • 100 g kyselých okurek
  • 50 g hořčice
  • 50 g cibule
  • 1 zelenou papriku
  • mletý pepř
  • sůl
  • cukr
  • petrželovou nať na zdobení

Postup přípravy

  1. Brambory, kyselé okurky, cibuli, zelenou papriku a vejce uvařená natvrdo nakrájíme na plátky.
  2. Cibuli spaříme s troškou horkého nálevu z okurek.
  3. Majonézu smícháme s hořčicí, s mletým pepřem, cukrem a solí.
  4. Nakrájenou směs zalijeme vychladlým nálevem s cibulí, ochucenou majonézou a zlehka promícháme.
  5. Necháme v chladu proležet. Zdobíme petrželovou natí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, legendární televizní komentátor a otec herce Michala Suchánka. Prožívám nejblbější část života, smutní

Tagy: