Bratr Josefa Laufera se zabýval smrtí a paranormálními jevy. Vyženěný syn se stal hercem

Josef Laufer se narodil těsně před druhou světovou válkou, otci židovského původu ze Slezska, který byl lékařem a mamince, jež byla rodilá Španělka.

Zemřel Josef Laufer

Zesnulý herec a zpěvák Josef Laufer měl mladšího bratra Allana, který se stejně jako on toužil stát slavným umělcem. Měl našlápnuto k hvězdné herecké kariéře, nakonec se ale našel v jiném oboru. Takzvané parapsychologii, která se zabývá zkoumáním zážitků blízké smrti a paranormálních jevů. Redaktorovi CNN Prima NEWS se Josef Laufer před lety, když slavil své 75. narozeniny, svěřil také s detaily ohledně jeho půl století trvajícího manželství.

Soukromý život zesnulého herce a zpěváka Josefa Laufera by vydal na román. Narodil se ve Francii jako Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer. Matka byla Španělka, otec Čech židovského původu, který pracoval jako lékař. Až do svých osmi let Josef vyrůstal v Anglii, kde tatínek působil jako vojenský doktor u RAF. Poté se přestěhovali do tehdejšího Československa. Laufer měl mladšího bratra Allana, který se rovněž toužil stát hercem. Dokonce ztvárnil jednu z hlavních rolí po boku Jana Třísky v detektivce pro děti nazvané Martin a červené sklíčko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blízcí přátelé Josefa Laufera se zlobí na jeho dceru Ester. Odmítala nás za ním pustit, nechtěla říct, kde leží, zuří

Bratr se usadil na Tenerife

Po sovětské okupaci v srpnu 1968 Allan Laufer emigroval do Anglie, konkrétně do Londýna, kde v sobě probudil malířský talent a začal se věnovat kreslení. Uplatnil se ale také ve filmu – vytvořil několik animáků. Později se přestěhoval na Tenerife a začal se zabývat parapsychologií (zážitky blízké smrti, paranormální jevy, pozn. red.). Na toto téma měl v tamní televizi dokonce vlastní pořad. Zpátky do Čech už se natrvalo nikdy nevrátil.

Vyženěný syn se stal hercem

Přestože měl Josef Laufer díky svému charismatu spoustu ctitelek, v životě miloval pouze jednu ženu, a to kostýmní výtvarnici Irenu Greifovou, s níž v manželství prožil více než 50 let. Seznámil je jejich společný kamarád a byla to láska na první pohled. Irena už v té době za sebou měla jedno nevydařené manželství a z něj tehdy čtyřletého syna Karla Greifa, který se stal hercem. Po svatbě se jim pak narodila dcera Ester. „Klape nám to spolu pořád, což je v šoubyznysu docela unikát. Žádný recept na to není. My jsme kvůli své práci byli dříve oba hodně na cestách a o to více jsme si pak vážili společných chvil,“ sděloval Josef Laufer redaktorovi CNN Prima NEWS, když slavil své 75. narozeniny.

Nakonec je rozdělilo zdraví. Paní Irena prodělala mozkovou příhodu a skončila v léčebně dlouhodobě nemocných, kam ji, dokud mohl, chodil pravidelně navštěvovat. Zemřela dva dny před Vánoci v roce 2022. V té době už byl Josef Laufer druhým rokem v umělém spánku poté, co se po operaci srdeční chlopně neprobral z narkózy.

Tagy: