Brejchová zavrhla svoji dceru: Zřekla jsem se jí, tvrdila. Před smrtí plánovala svatbu

Herečka Hana Brejchová neměla jednoduchý život.

Zemřela Hana Brejchová

Zesnulá herečka Hana Brejchová pocházela ze šesti sourozenců. I ona snila o velké rodině, ale nebylo jí to přáno. Stejně jako její starší sestra Jana se stala hvězdou filmového plátna, v soukromém životě však štěstí neměla.

Hana Brejchová se poprvé provdala za Jaroslava Bařinu. Toužila s ním založit rodinu, ale dlouho to vypadalo, že se vytoužených dětí nedočká, neboť se léčila s neplodností. Nakonec se ale přece jen zadařilo a narodily se jí dvě dcery, Světlana a Veronika. Rodinné štěstí však netrvalo dlouho. Manžel začal holdovat alkoholu a vztah skončil trpkým rozvodem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jana Brejchová o smrti své mladší sestry Hany netuší. Pojila je nenávist. O usmíření ani jedna z nich nestála

Velmi ji zklamala i prvorozená dcera Světlana. „Nestýkám se s ní. Už dávno ji nepovažuji za svoji dceru. Zřekla jsem se jí. Vzdala se svých dětí kvůli jinému chlapovi. Občas se ozve Veronice, ale nechci, aby o mně věděla. Říkám ji, ať ji klidně řekne, že máma umřela,“ sdělila Hana Brejchová v knize Lásky té plavovlásky.

V den svých sedmdesátin se zasnoubila

Dalším životním partnerem byl hoteliér, se kterým vstoupila do manželství dokonce dvakrát, vztah ale pokaždé skončil rozvodem. A prožila i pozdní lásku. Přesně v den svých 70. narozenin, které měla 12. prosince, se zasnoubila s přítelem Pavlem. Chystali svatbu, nakonec se však rozešli. Herečka čekala, až se její milý rozvede, ten s tím ale otálel. Se svou manželkou byl stále v kontaktu a trávil s ní i vánoční svátky, což Hanu ranilo a s Pavlem se rozešla. Po této trpké zkušenosti tvrdila, že s muži nadobro skončila.

Poslední roky života prožila v domě s pečovatelskou službou v Buštěhradě. Hana Brejchová zemřela v kladenské nemocnici ve věku 77 let.

Tagy: