Brenda z Beverly Hills o boji s rakovinou: Zázrak, možná si Bůh řekl, že mi dá na chvíli pokoj

Herečka Shannen Dohertyová se podělila s fanoušky o významný pokrok, který učinila v boji s rakovinou prsu. Hvězda seriálu Beverly Hills 90210, jež čelí rakovině prsu ve 4. stadiu, ho popisuje jako zázrak. Nedávné výsledky léčby jí dávají novou naději do budoucna.

Pozitivní zprávu sdělila Dohertyová ve svém podcastu Let’s Be Clear během rozhovoru se svým onkologem Aminem Mirhadiem. Dodala, že k posunu došlo pomalu. „Neřeknu, co to přesně je, ale dostávám nový druh infuze proti rakovině. Po čtyřech ošetřeních jsme však neviděli žádný rozdíl a všichni chtěli, ať změním léčbu,“ cituje slova oblíbené herečky magazín Page Six.

ČTĚTE TAKÉ: Bolestná slova, státní hymna a ovace. Loučení s Hlaváčovou dojalo všechny přítomné

Dohertyová však na změnu léčby nepřistoupila a chtěla i nadále pokračovat v té dosavadní. „Budeme pokračovat tímto směrem a uvidíme,“ zdůraznila.

Nakonec se její volba ukázala jako dobré rozhodnutí. „Po šestém nebo sedmém ošetření jsme skutečně viděli, jak se prolamuje hematoencefalická bariéra,“ řekla.

K TÉMATU: Otevřená zpověď Shannen Dohertyové, která je v posledním stadiu rakoviny

Tělo reagovalo na novou léčbu velmi pozitivně, raduje se dvaapadesátiletá hvězda seriálu Čarodějky. „Vnímám to jako zázrak. Tak trochu jsem si hodila kostkou a řekla si, že v tom budu pokračovat,“ svěřila se a dodala, že s podporou druhého onkologa se jí podařilo dosáhnout nadějných výsledků.

„To, že lék prolamuje hematoencefalickou bariéru, je zázrak, možná zasáhl Bůh a řekl: ‚Dám jí na chvíli pokoj.‘ Někdy hledáte zázraky na špatných místech a přitom jsou přímo před vámi,“ řekla herečka.

Představitelce Brendy Walshové z populárního seriálu Beverly Hills 90210 byla poprvé diagnostikována rakovina prsu v roce 2015. Ačkoli se v roce 2017 po chemoterapii dostala do remise neboli normálního fungování pacienta před vypuknutím nemoci, o dva roky později se jí rakovina vrátila, a to ve čtvrtém stadiu.

Minulý rok Dohertyová odhalila, že se rakovina nejen vrátila, ale i metastázovala. Nejprve se nemoc rozšířila do mozku a poté i do kostí. Přesto, že její onemocnění je v současné době považováno za neléčitelné, herečka dál bojuje. Svým přístupem se snaží motivovat i ostatní onkologické pacienty.

Tagy: