Petr Janda rád staví a přestavuje. Vybudoval si honosné sídlo s krbem a nahrávacím studiem

Legendární hudebník Petr Janda našel vysněný domov poblíž Jevan ve středních Čechách. Díky rozsáhlému pozemku dokázal vytvořit nádherné sídlo. Zahrada díky vzrostlým jehličnanům připomíná spíš les, ale nechybí ani bazén. Jak to v jeho království vypadá?

Petr Janda si dům kupoval před padesáti lety na inzerát, který objevil náhodou při tapetování svého tehdejšího bytu. Hned při první návštěvě ho nadchla krásná zahrada plná urostlých jehličnatých stromů. Zpočátku místo využíval jen k víkendové rekreaci, nakonec ho zrekonstruoval tak, aby se tam mohl usadit natrvalo.

Vzhledem k tomu, že dům byl po požáru, práce bylo více než dost. Opravy ho stály hodně – dřiny, peněz a času, než bylo vše podle jeho představ.  V přízemí se nachází kuchyně, jídelna, obývací prostor a nechybí ani romantický krb, který si hudebník postavil, hned, jak se do domu nastěhoval. Dnes už má krbovou vložku, která vytápí celý dům. V horním patře najdeme dětské pokoje, koupelnu, ložnici a pokoj pro hosty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její roubenky v Českém ráji

Nejvíce času tráví v pracovně

Součástí domu je i vyhlášené nahrávací studio, kde kromě jeho kapely Olympic natáčela řada dalších hvězd českého hudebního šoubyznysu. U studia se nachází pokoje s koupelnou a barem. O činnosti svého studia si vede kroniku, v níž najdeme vzkazy od skupiny Kabát, Lucie Bílé nebo Karla Gotta, kteří u něj nahrávali.

„Neustále mě baví něco předělávat a zdokonalovat. Celý život pořád něco stavím, za to utrácím asi nejvíce. Postavil jsem i barák na Valašsku nebo dům pro svou dceru Martu,“ prozradil Petr Janda redaktorovi CNN Prima NEWS.

Nejvíce času tráví ve své pracovně, která je vybavena nezbytným počítačem, klávesami, reproduktory, zesilovači a dalšími technickými vymoženostmi. Knihovnu má plnou hudebních nahrávek, stěny jsou vyzdobeny nejen rodinnými fotkami a obrazy, ale i sbírkou kytar.

Přes léto s manželkou Alicí a nejmladšími dcerami Rozárií a Anežkou je rád u krásného bazénu, který na zahradě mají. „I když s rodinou velmi rádi cestujeme, vždycky se těšíme domů. Domov pro nás znamená všechno,“ uvedl nestárnoucí hudebník, který letos v květnu oslavil 81. narozeniny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudebník Petr Janda zavzpomínal na Vaša Patejdla

Tagy: