Jiřina Bohdalová si zařídila chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její hájenky v Českém ráji

Herečka Jiřina Bohdalová patří mezi vášnivé chalupáře. S někdejším manželem Radoslavem Brzobohatým měli letní sídlo v Jizerských horách, které ale shořelo. Oázu klidu nakonec našla v Českém ráji, kde je maximálně spokojená, prozradila redakci CNN Prima NEWS.

S chalupařením má herečka Jiřina Bohdalová bohaté zkušenosti. Chatičku měli už její rodiče, takže si odmalička dosyta užila pravidelné cestování z města na venkov a nezbytné přenášení všech potřebných věcí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Josef Dvořák si vydřel chaloupku jako z pohádky. Nahlédněte do jeho oázy klidu plné trpaslíků

Se svým někdejším manželem, hercem Brzobohatým, si pořídili chalupu v Jizerských horách, která ale lehla popelem. Brzobohatý zatopil v kamnech a odešel k sousedům dívat se na televizi, kde zrovna vysílali seriál F.  L. Věk, v němž on i Bohdalová hráli. Když se vrátil, chalupa už byla v plamenech.

Chtěli chatu ze seriálu Chalupáři

V sedmdesátých letech, když herečka natáčela seriál Chalupáři, učarovala jí chata, v níž jako postava Dáša Fuchsová bydlela. Jenže její majitelé ji odmítali prodat.

Po dlouhém hledání nakonec objevila bývalou hájovnu v Českém ráji, z níž postupem let vybudovala kouzelnou chalupu jako vystřiženou z pohádky. Toto místo se stalo jejím druhým domovem. „Chalupu miluju. Mám to tam moc ráda. Je to opravdový ráj. Jak můžu, jedu tam, i když je to trochu z ruky. Nádherná příroda, mám tam klid a pohodu. A když přijedou vnuci nebo kamarádi, tak navařím a je nám dobře,“ prozradila redakci CNN Prima NEWS.

Chalupa s velkou zahradou je na první pohled okouzlující. Bílé proužky na tmavém podkladu v kombinaci s bělostnými okny působí, jako kdyby dům někdo namaloval.

Sedět nebo ležet s nohama nahoře, na to herečku neužije. Jakmile na chalupu přijede, dře od rána do večera. A když ji přijede navštívit dcera Simona Stašová nebo vnuci, každého zaúkoluje. „Naštěstí se mi nikdo vzdorovat nedovolí,“ dodala s úsměvem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostatní byli v péřovkách, my v plavkách. Leichtová zavzpomínala na natáčení Na vlnách Jadranu

Tagy: