Žilková prožila chvíle hrůzy. Před začátkem představení jí zkolaboval kolega

Derniéru divadelní hry Mnoho povyku pro nic si Veronika Žilková bude dlouho pamatovat. Krátce před začátkem představení totiž zkolaboval její kolega Zdeněk Dušek a pomoci mu museli až záchranáři. Žilková, která v inscenaci hraje pět rolí, tak musela přibrat i postavu svého kolegy. Těžkou hlavu si z toho ale rozhodně nedělala a zbytek představení si užila.

O nepříjemnou zkušenost se 61letá herečka podělila na svém Instagramu. „Představte si, že těsně před představením Zdeňka Duška našeho kolegu, který oslavil osmdesátiny, postihla nevolnost. Volali jsme záchranku a ta ho odvezla,“ řekla Žilková ve středu během živého vysílání na sociální síti.

Že na místě zasahovali záchranáři, potvrdila i jejich mluvčí Jana Poštová. „Zasahovali jsme v úterý kolem půl deváté večer v Jungmannově ulici u 80letého muže, který měl potíže interního charakteru a nebyl v ohrožení života. Celou dobu byl při vědomí,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Poštová s tím, že byl herec převezen do Nemocnice na Františku.

Herec a režisér Zdeněk Dušek je známý například z filmu Smradi nebo seriálů Specialisté, Doktoři z Počátků a Anatomie života. Jeho manželkou byla herečka Jana Březinová.

Žilkové v tu chvíli nezbylo nic jiného než vzít jeho roli. „Neměl kdo za něho hrát, tak jsem ještě přibrala jeho roli, což šlo, protože je to rozhlasová hra, ve které hrajeme, že jsme vojáci z druhé světové války a vysíláme vojákům na frontu komedii pro potěchu na srdci,“ popsala.

Takhle má správná derniéra vypadat

Místo pěti tak hrála hned šest postav. „Hraju ženy, muže, mnicha, služku a ještě jsem si převzala roli Zdeňka Duška a bylo to moc hezké, protože jsem hrála dva zloduchy a různě jsem měnila hlasy,“ vylíčila Žilková.

Podle ní má nicméně takhle správná derniéra vypadat. „Oproti premiéře, když jste nervózní z toho, jak to dopadne, tak na tom posledním představení se většinou dělají skopičiny, aby se diváci pobavili. A myslím, že se tentokrát pobavili hodně, protože jsem během vteřiny byla další dva staří a zlí padouši,“ svěřila se Žilková. Za svůj herecký výkon pak od diváků obdržela nádhernou kytici, kterou se pochlubila i svým fanouškům.

Tagy: