Moje životospráva je mizerná. Smrti se nebojím, líčil Norbert Lichý. Čeho se nejvíc děsil?

Herec Norbert Lichý zemřel v 59 letech.

V 59 letech zemřel herec Norbert Lichý

Smrt herce Norberta Lichého, držitele Ceny Thálie, byla nečekaná. Zemřel necelý rok před svými šedesátinami. Bojoval s nadváhou a byl si vědom toho, že jeho životospráva nepatří zrovna k nejvzornějším. Jak ale přiznával, změnit svůj životní styl nedokázal.

Herec Norbert Lichý posledních dvacet let svého života bojoval s nadváhou. Přiznával, že k ní dospěl svojí špatnou životosprávou. „Býval jsem štíhlý jako proutek. Ještě snad i ve třiceti letech. Ani nikdo v rodině sklony k obezitě neměl. Pak se to nějak stalo, začal jsem rapidně přibírat na váze. Hodně jsem tomu napomohl tím, že když večer po představení přijdu domů, jsem schopnej vyjíst celou ledničku,“ svěřil se herec v minulosti redaktorovi CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaná dcera herečky Jany Hlaváčové pracuje jako strážník u městské policie. Život v ústraní ji vyhovuje

Litoval, že se nedočkal dětí

Bojovat s nadváhou neměl sílu. „Vím, že je moje životospráva mizerná, ale nedokážu se donutit k tomu, abych si šel třeba ven zaběhat, nebo do posilovny. To pro mě prostě není. Vím, že bych se sebou měl něco dělat, ale nejde to,“ litoval Norbert Lichý. Věděl, že jeho špatný způsob života může mít pro něj fatální následky. „Na něco člověk umřít musí. Já se smrti nebojím. Bojím se jen bolesti a toho, že jsem někde nechal nějakou vinu, kterou jsem nenapravil. Je mi také to, že zemřu bez dětí. Docela mě mrzí, že je nemám,“ povzdechl si.

Tím, že neměl rodinu, upnul se na práci, která pro něj znamenala všechno. Obětoval se jí a byl za to odměněn. V posledních letech se mu začalo dostávat velkých seriálových i filmových rolí. Výraznou stopu zanechal také na divadelní scéně. Patřil k nejvýraznějším tvářím ostravského Divadla Petra Bezruče, kde bez přestávky působil téměř čtyřicet let.

Tagy: