Poslední slova Jiřího Hromady: Dostali ze mě čtyřicet litrů vody, svěřil se kamarádovi

Herec, dabér, gay aktivista a někdejší prezident herecké asociace Jiří Hromada, zemřel ve věku 66 let.

Zemřel Jiří Hromada

Smrt herce, dabéra, gay aktivisty a někdejšího prezidenta herecké asociace Jiřího Hromady hluboce zasáhla režiséra Tomáše Magnuska, který ho často obsazoval do svých filmů. Pro CNN Prima NEWS o svém příteli promluvil a při rozhovoru se neubránil slzám.

Režisér Tomáš Magnusek obsadil Jiřího Hromadu do filmů Kluci z hor nebo Stáří není pro sraby, druhý z nich natočil před dvěma lety. V kontaktu spolu byli téměř do poslední chvíle.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Údajný utajovaný syn zpěváka Karla Gotta promluvil. Jméno jsem dostal po slavném herci, řekl

„Naposledy jsme spolu mluvili po telefonu, měl se zúčastnit křtu audioknihy o Tatře, kterou namluvil, ale volal mi, že bohužel nedorazí. Měl zdravotní problémy, měl chodit k doktoru, ale bohužel to trochu zanedbával. Je mi strašně líto, že odešel. Byl to skvělý člověk a kamarád. Těšil se z toho, že je konečně v penzi. Myslím, že na tom jiném světě mu teď bude líp,“ řekl Magnusek rozrušeným hlasem pro CNN Prima NEWS.

Zdravotní problémy podle něj Hromada přecházel s humorem. „Zavolal mi, že měl nějaké potíže a jel do nemocnice. ‚Dostali ze mě čtyřicet litrů vody a litr, to je kilo. Takže já nejsem tlustej, jsem jenom přepitej,' hlásil mi do telefonu,“ zavzpomínal režisér.

Jiří Hromada se podle něj jako herec cítil nedoceněný. „Přál si hrát, ale zapomínalo se na něj, nedostával tolik nabídek, kolik by si přál a zasloužil, což ho mrzelo. Jako předseda herecké asociace přitom hodně lidem pomohl. Říkával: ‚Já nedostávám role, tak ty herce alespoň vedu.' Bude moc chybět,“ uzavřel Tomáš Magnusek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prožívám nejblbější část života. Zůstal jsem úplně sám, říká televizní komentátorská legenda Jaroslav Suchánek

Tagy: