Prince Williama dojala zpráva o zlomeném srdci národa. O Kate se postarám, ujistil seniorku

Princ William se zúčastnil charitativní události, a oficiálně se tak vrátil ke královským povinnostem, které minulý měsíc přerušil po zveřejnění diagnózy rakoviny princezny Kate. A došlo i na dojemný moment. To když mu jedna z dobrovolnic předala přání brzkého uzdravení jeho manželky. „Postarám se o ni,“ ujistil ženu podle serveru BBC.

Pohlednici s přáním brzkého uzdravení pro nemocnou Kate předala následovníkovi trůnu jednasedmdesátiletá Rachel Candappaová, informoval web BBC. „Děkuji, jste velmi laskavá,“ sdělil princ dobrovolnici charity.

ČTĚTE TAKÉ: Meghan už Kate nikdy nepotřebuje vidět, říká expert. Místo rodině se věnuje propagaci džemů

Candappaová pak Williama poprosila, aby se o princeznu postaral. Princ ji položil ruku na pravé rameno a ujistil ji: „Postarám se.“

Podle webu The Daily Express, s jehož redaktory žena hovořila, na vzkazu pro Middletonovou stálo: „Srdce národa bylo zlomeno, když jste odvážně sama vystoupila před celý svět, abyste promluvila o svých osobních zdravotních problémech. Dodnes jste neudělala ani jeden špatný krok a nenechte nikoho říkat opak. Celý národ bude stát za vámi.“

Návrat ke královským povinnostem

William se vrátil ke královským povinnostem po čtyřtýdenní pauze. Charitativní organizaci Surplus to Supper, která sídlí v hrabství Surrey, navštívil ve čtvrtek. Pomáhal při nakládání potravin i při vaření v kuchyni, upřesnil portál Sky News.

Nejstarší syn krále Karla III. práce zanechal poté, co Kate Middletonová ve videu sdíleném na sociálních sítích oznámila světu, že jí byla po operaci břicha diagnostikována rakovina. Chtěl jí být na blízku. Předtím se zúčastnil akce zaměřené na řešení problematiky bezdomovectví v polovině března.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kate o rakovině mluvit nechtěla. Dotlačily ji k tomu i útoky hackerů, říká expertka

Tagy:
nemoc rakovina charita královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu