Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřela hvězda Rockyho, Stallone na kamaráda zavzpomínal

Do hereckého nebe odešel ve věku 83 let Burt Young, který se proslavil zejména díky roli Paulieho v legendární filmové sérii Rocky. Smutnou zprávu potvrdila pro The New York Times jeho dcera Anne Morea Steingieserová. Svému příteli vzdal na sociální síti hold Sylvester Stallone, představitel Rockyho. Young, který si vysloužil nominaci na Oscara, se v uměleckém prostředí neprosadil pouze jako herec. Věnoval se i divadelním produkcím a malířství.

Burt Young, proslulý zejména rolí Paula Pennina ve filmové sérii Rocky, zemřel 8. října ve věku 83 let. Smutnou zprávu potvrdila jeho dcera Anne Morea Steingieserová pro web The New York Times. Příčina jeho úmrtí zatím nebyla zveřejněna.

ČTĚTE TAKÉ: Záhadná smrt modelky. Hvězdě Playboye bylo 38 let, chodila s Balotellim i Sterlingem

Sylvester Stallone, který ve snímcích o legendárním bijci Rockym ztvárnil hlavní roli, na sociální síti na svého kamaráda a kolegu zavzpomínal.

„Můj drahý příteli, Burte Youngu, byl jsi úžasný člověk a umělec. Já i celý svět tě budeme strašně moc postrádat. Odpočívej v pokoji,“ napsal na svůj instagramový účet Stallone.

Burt Young měl za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru v Hollywoodu. Objevil se ve více než 160 filmových a televizních projektech. Diváci si ho mohou pamatovat například ze seriálů Zákon a pořádek či M*A*S*H. V letech 1957 až 1959 sloužil u Námořní pěchoty Spojených států amerických. Během svého námořnického působení se věnoval boxu a měl možnost trénovat pod vedením Cuse D’Amata, připomněl server Deadline. Ten stál mimo jiné za hvězdnými začátky Mikea Tysona.

Young, jehož skutečné jméno bylo Gerald Tommaso DeLouise, se narodil 30. dubna 1940 a vyrůstal v Queensu v New Yorku. Jeho první rolí byla postava Gimpyho ve filmu z roku 1970 Carnival Of Blood.

Opravdovým průlomem v jeho kariéře byla role Paulieho ve filmech o Rockym. Objevil se hned v šesti dílech. Za svůj výkon v jedničce z roku 1976 si vysloužil nominaci na Oscara v kategorii nejlepší vedlejší role. Cenu získal Jason Robards za roli Bena Bredleeho ve filmu Všichni prezidentovi muži.

Jeho umělecký talent se rozprostíral i za hranicemi herectví. Během kariéry měl Young prostor vzdálit se od kamer a věnovat se třeba divadelním produkcím. Napsal dvě významné hry, jednou byla SOS, druhou historický román Endings.

Young byl také malířem, některé jeho práce se objevily ve filmu Rocky Balboa z roku 2006.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Exkluzivní rozhovor s Chaplinovým synem. Otec byl jiný než ve filmech, nesnažím se mu rovnat, řekl Eugen Chaplin

Tagy: