Členové Lucie práskli své tajemství. Za názvem kapely stála láska ke známé herečce

Hudební skupina Lucie v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

7 pádů Honzy Dědka (33) - upoutávka

Členové kapely Lucie prozradili 37 let staré tajemství. Za názvem legendární skupiny zřejmě stála láska k známé herečce Lucii Zedníčkové. Muzikanti to prozradili v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Kvůli názvu přitom panovaly v kapele neshody už od počátku. Vybrané jméno se totiž jednotlivým členům skupiny většinou nelíbilo.

Pozvání do pořadu Honzy Dědka přijala kapela na základě starého přátelství. Moderátor je totiž autorem textů jejich pětisetstránkové a tři a půl kilogramu vážící knihy Fotografity a o kapele ví i to, co nikdy nikde nebylo popsáno. Zvláště pak z období jejího vzniku.

V 7 pádech Honzy Dědka i díky tomu padlo 37 let staré tajemství o dohadech kolem vzniku názvu „Lucie“, který se většině členům kapely nelíbí. „Lucii jsme založili já a PBCH na podzim 1985. Jmenuje se Lucie proto, že jsem to jméno měl vždycky rád. Tak jsem řekl, že se tak bude jmenovat kapela,“ začal obecně textař a kytarista Robert Kodym.

„Já ho podezírám, že byl zamilovaný do nějaké Lucie, ale do které, to mi nikdy neřekl,“ rýpnul si do něj PBCH. Kodym se k jeho tvrzení ale přiznat nechtěl. „To jsou jenom domněnky,“ reagoval s potutelným úsměvem, načež jejich špičkování rozčísnul zpěvák David Koller. „Když jsem do kapely přišel, řekli mi, že jsou všichni zamilovaní do Lucie Zedníčkové,“ prásknul jejich tajemství Koller.

„Ale dokonce i Lucka Bílá tvrdila, že Lucie je ona,“ vytáhnul k překvapení ostatních další informaci, kterou si možná někteří chtěli nechat pro sebe, Michal Dvořák.

Název se členům kapely většinou nelíbil

Kvůli názvu panovaly v kapele neshody od počátku. „Název se členům skupiny většinou nelíbil. První rok a půl jsme měli zpěváka Michala Penka a tomu se název strašně nelíbil. Michal to chtěl změnit. Pořád říkal: ‚Já znám jednu Lucii, to je taková kráva.‘ Ale já jsem říkal, že znám také jednu Lucii a ta je prima,“ stál si za svým Kodym a evidentně dobře udělal, když název prosadil. Vepsal se do paměti a srdcí několika generací.

Celý rozhovor s kapelou Lucie sledujte v premiérových 7 pádech Honzy Dědka v úterý 30. srpna ve 21:35 na Primě.

Tagy: