Co dnes dělá Dana Hlaváčová, Dora z Tři oříšků pro Popelku? Se sestrou Janou se rozkmotřily

Herečka Dana Hlaváčová, kterou nejvíce proslavila postava zlé Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku, oslavila 78. narozeniny. Uměleckou kariéru už dávno uzavřela a od té doby se mediálnímu zájmu straní. Co dnes dělá a jaký vztah má se svou o sedm let starší slavnější sestrou Janou Hlaváčovou?

Dana Hlaváčová byla svého času velmi známá. Natočila desítky filmů a seriálů a prosadila se rovněž v dabingu. Nejvíce ji proslavila postava Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Většinu kariéry ale žila spíše ve stínu slavnější Jany. Několikrát se potkaly i před kamerou. V seriálu Eliška a její rod (1966) si například zahrály sourozenecký pár. Obě se na hereckou dráhu vydaly zásluhou tatínka, který byl nadšeným ochotníkem a brával je do divadla už od útlého dětství.

Dana sice hrávala ochotnické divadlo už na gymnáziu, ale původně chtěla jít studovat matematiku. Nakonec se ale dostala na DAMU, kterou vystudovala v roce 1967. Poté získala angažmá v Divadle E. F. Buriana, kde hrála až do roku 1991.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z bývalé herecké hvězdy Jorgy Kotrbové se stala multimilionářka

Nechtěla, aby se dcera jmenovala Hlaváčová

V současné době Dana žije v Mladé Boleslavi a užívá si rodiny. Její dcera Lucie Matoušková je rovněž herečkou. Před kamerou se objevila už jako dítě, vystudovala DAMU a angažmá získala v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Za roli Lízy v divadelní hře Obchodník s deštěm byla v roce 2002 dokonce nominována na Cenu Thálie.

„Mamka měla ten dobrej nápad, že jsem se vždycky jmenovala Matoušková, takže s Hlaváčkovými si mě příliš nikdo nespojoval. Nebyla jsem oběť, ten chudák, kterého se všichni ptají, co mamka, co teta... Spousta lidí vůbec netušila, že k sobě patříme, což byla obrovská výhoda. Všechno jsem si měla možnost vyšlapat sama,“ uvedla Lucie v televizním dokumentu Osudy hvězd. S matkou se před kamerou společně nikdy neobjevila, s tetou Janou Hlaváčovou ano, a to ve filmu Cizí holka (1984). „Všechny tři jsme se na jevišti potkaly při jednom zájezdovém představení, což bylo takové zvláštní,“ poznamenala dcera Dany Hlaváčové.

Slavnější sestra na ni nemá ani telefon

Se svou slavnější sestrou Janou Hlaváčovou se Dana nevídá. Dokonce nebyla ani na posledním rozloučení s jejím manželem, hercem Luďkem Munzarem, který zemřel před čtyřmi roky. „Od té doby, co jsem ležák, se sestrou nejsme ani v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon. Já mám ale dost co dělat se sebou, nezbývá sil starat se o něco jiného,“ svěřila se Jana Hlaváčová deníku Blesk. Proč se odcizily, zůstává tajemstvím.

„S Danou jsem se před kamerou potkal několikrát. Fajn ženská, skromná, přitom velmi talentovaná herečka. Vždycky byla taková uzavřenější, ale když se jí něco nelíbilo, uměla se ozvat,“ prozradil o oslavenkyni pro CNN Prima NEWS Jiří Krampol.

Tagy: