Slavná seriálová herečka slaví sedmdesátiny. Čemu se teď Čunderlíková věnuje?

Přestože natočila desítky filmových rolí, pro televizní diváky už navždy zůstane zdravotní sestřičkou Inou ze seriálu Nemocnice na kraji města. Jejím manželem je bývalá hvězda skupiny Olympic, dcera udělala velkou kariéru v tenise. Proč Andrea Čunderlíková, která slaví letos 6. května sedmdesáté narozeniny, skončila s herectvím a co ji aktuálně zaměstnává?

S herectvím Andrea Čunderlíková skončila v roce 1989 po revoluci, kdy dostala nabídku od známého Čechoněmce, který chtěl v naší zemi začít podnikat. Přijala v jeho firmě manažerskou práci, která ji velmi uspokojovala. Před kameru se od té doby vrátila už pouze jednou.

V současné době se věnuje především dvěma vnučkám. Kromě toho však stále pracuje v poradenské společnosti, kde má na starosti styk s veřejností. „Jsem sice už v důchodovém věku, ale pracuji. Než bych šla do důchodu, to bystě mě museli zabít,“ prozradila s úsměvem Andrea v rozhovoru pro Český rozhlas.

Její životní láskou je hudebník Ladislav Klein, bývalý člen skupiny Olympic, za kterého se provdala v roce 1976. Mají spolu dceru Sandru, bývalou úspěšnou tenistku, která jeden čas figurovala ve světovém žebříčku na 41. místě. Během své profesionální kariéry vyhrála 333 dvouher a 54 čtyřher a na profesionálním okruhu si vydělala 770 761 dolarů.

Postavu sestřičky Iny chtěla odmítnout

Svoji nejslavnější roli, postavu zdravotní sestry Iny v seriálu Nemocnice na kraji města, měla Čunderlíková původně v plánu odmítnout. „Když za mnou tehdy přišel režisér Jaroslav Dudek, v natáčecím termínu jsme s manželem měli předplacený kurz angličtiny v Londýně. Nakonec mě ale pan režisér přesvědčil a odjel jen můj muž,“ svěřila se v rozhlasovém povídání dnes už bývalá herečka.

Jak přiznává, dodnes nechápe, proč postava Iny byla nabídnuta právě jí. V reálném životě je prý totiž jejím pravým opakem. „Pro mě to byl protiúkol. Nevěděla jsem, jak ji pojmout a bylo to pro mě velice těžké. Vůbec jsem nechápala tu filozofii tiché nemluvné dívky. Ale na starý kolena ji mám vlastně ráda. Když jsem se pak potkávala s lidmi, tak každý očekával, že nebudu moc mluvit, ale já jsem komunikativní až moc,“ vylíčila s úsměvem.

Jako seriálová Ina většinu děje promlčela, a tudíž se nemusela učit tolik textů jako její kolegové. Ona sama to ale za výhodu nepovažovala. „Ono je naopak těžší hrát bez textu než s textem. Byla bych raději za více textu,“ přiznala Čunderlíková.

Tagy: