Bezvadný kluk, Pepíka je mi strašně líto. Jiří Krampol promluvil o Abrhámově zdraví

Herec Josef Abrhám na pohřbu své manželky Libušky Šafránkové.

Mše za Libuši Šafránkovou

Za měsíc to bude rok od smrti slavné české herečky Libuše Šafránkové. Její manžel Josef Abrhám se poté uchýlil do ústraní. Podle informací CNN Prima NEWS se neobejde bez pomoci svých blízkých a ke hraní už se nikdy nevrátí. O Abrhámově zdraví promluvil také jeho přítel Jiří Krampol.

Josef Abrhám po smrti manželky pobývá u synovy rodiny na Mělnicku, kde je o něj dobře postaráno. Smutek a žal mu poslední rok pomáhají překonávat ti nejbližší – jeho jediný syn s manželkou a milovaná vnoučata. Jeho snacha sice na začátku roku uklidňovala veřejnost tvrzením, že se mu daří dobře a každý den si po večeři pochutnává na zmrzlině, která mu dodává potřebnou energii, zákulisní informace však tak optimistické nejsou.

Podle informací CNN Prima News na tom po zdravotní ani psychické stránce legendární herec není vůbec dobře a bez pomoci nejbližších se neobejde. Kromě potíží se srdcem čelí poruchám termoregulace, necítí tedy teplo a je mu neustále zima. Navíc má velké problémy s pohybem. Téměř dva roky už se navíc oblíbený herec pohybuje pouze na vozíku. Z odchodu Libuše Šafránkové, se kterou byl ženatý pětačtyřicet let, se prý stále ještě nevzpamatoval.

Před kamerou se naposledy objevil před šesti lety

O tom, že už to zřejmě lepší nebude, svědčí mimo jiné i to, že vilu v pražských Záběhlicích, kde s manželkou Libuší Šafránkovou prožil nejkrásnější období, už přepsal na syna. Stejně tak veškeré dědictví po zesnulé herečce, Abrhám se pozůstalosti vzdal. Mnoho jeho fanoušků proto mělo pocit, že už na život rezignoval. A obavy jsou to zřejmě oprávněné.

„S Pepíkem jsem nemluvil strašně dlouho. Není na tom dobře... Je mi ho strašně líto. Vždycky to byl bezvadný kluk, charakter. Úžasný herec,“ prozradil CNN Prima NEWS jeho kamarád, herec Jiří Krampol, kterého postihl podobný osud. Konkrétnější ale být nechtěl.

Také on se musel vyrovnat se ztrátou milované manželky. „Není den, kdy bych si na Haničku nevzpomněl. Kdo to nezažil, nepochopí. Pro Pepíka to musí být také strašné. Byli na sebe s Libuškou strašně fixovaní. Mně po její smrti nejvíce pomohla práce, být pořád mezi lidmi, protože doma bych se z toho jinak zbláznil,“ přiblížil herec pocity.

Abrhám se naposledy před kamerou objevil v roce 2016, kdy si zahrál menší roli v pohádce Anděl páně 2 a ve filmu režiséra Dušana Kleina Jak básníci čekají na zázrak. Od té doby už žádnou další filmovou roli nepřidal. O to víc se musí utápět v bolestných myšlenkách. Bez Libušky už není nic tak jako dřív.

Jiří Krampol na Josefa Abrháma nedá dopustit. V době hluboké totality ho zachránil před životní chybou. „Do strany jsem nikdy nevstoupil, ale jednou jsem o tom uvažoval. Měl jsem hrát ve filmu, ale nakonec v obsazení bylo moje jméno přeškrtnutý a místo mě tam byl ručně psaný František Vicena. V tu chvíli jsem si říkal, jestli bych tam kvůli (vlastní) existenci přece jen neměl vlézt. Pak jsem se potkal s Pepíkem Abrhámem, který mi to rozmluvil. Dodnes jsem mu za to vděčný,“ prozradil herec.

Tagy: