Bylo toho moc. David Koller promluvil o odchodu z Lucie i plánech do budoucna

Zpěvák a kytarista David Koller

Rozhovor s Davidem Kollerem

Zpěvák a kytarista David Koller se před nedávnem oficiálně vyvázal z kapely Lucie, čímž způsobil poměrně velký rozruch. Pro pořad Showtime přiznal, že je rád, že se k tomu odhodlal. Prozradil také své další plány.

David Koller je známý především jako zpěvák nebo bubeník. Má rád ale i kytary, a tak si nenechal ujít představení nových kousků světového výrobce. „Máte nástroj a ten vás inspiruje tím, že si přehráváte nějaké věci, které znáte, a najednou tam dostanete něco nového. Tím potom třeba začíná nějaká písnička,“ popsal Koller pro pořad Showtime.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Snad zhubnu na Mácháč, vtipkoval Kolečko o své váze. Z Egypta si přivezl nepříjemný suvenýr

Přiznal, že ve své sbírce má i hodnotné kousky. „Mám jich přes 20, většinou akustické. Vím, že kamarádi kytaristi mají drahé kytary, já jich pár mám také, ale je to o tom, že si řeknete, tahle kytara je fakt dobrý kus,“ vysvětlil Koller.

Svůj odchod z kapely Lucie Koller oznámil více než před dvěma měsíci. „Cítím se dobře. Jsem rád, že jsem se k tomu odhodlal, protože na člověka toho bylo trochu moc. Chtěl jsem se trochu zklidnit v těch svých aktivitách a myslím, že jsem udělal dobrý krok. Ale těším se s Lucií na poslední šňůru na Hradech.cz a myslím, že to je pozitivní,“ uvedl zpěvák a kytarista.

S kapelou má prý i nadále dobré vztahy. „Už jsme si zahráli takový bláznivý koncert na Labské boudě. Lucie jela rolbou, já jsem jel na skútru, tak jsme takový oddělený trošku. Ale vždycky, když hrajeme, tak je to furt ta samá kapela. Teď pojedeme společně hrát někam do Karibiku, takže myslím, že jsme všichni v pohodě,“ popsal Koller, který je aktuálně na jarním turné k desce LP 23.

S Lukášem Chromkem také připravuje novou písničku, buduje si nové studio a těší se na svůj prosincový velký koncert v Karlíně. „Zjistili jsme, že máme 30 let od vydání mé první sólové desky, na které je třeba písnička Chci zas v tobě spát nebo Na mě zapomeň, a tak jsme si říkali, že bychom to první album, které bylo myslím dobré, trošku oprášili,“ přiblížil zpěvák.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsem tak trochu „mišuge“, řekla Vondráčková. Ráda si čtu slovníky a učím se nové role

Tagy: