Delon miloval české ženy: Dvořil se Havlové i Patrasové. Tu pozval na romantickou večeři

Alain Delon s Dagmar Havlovou a jejím manželem Václavem Havlem.

Zemřel herec Alain Delon

Zesnulý francouzský herec Alain Delon měl slabost pro krásné ženy a velmi se mu líbily také Češky. Co ho spojovalo s bývalou první dámou Dagmar Havlovou nebo zpívající herečkou Dagmar Patrasovou?

Dagmar Patrasová se s hereckou legendou Alainem Delonem seznámila v polovině osmdesátých let během natáčení v Paříži. A jak přiznala, panovaly mezi nimi sympatie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Delonovi se svět hnusil a toužil po eutanázii. Uspěte i mého psa, naplánoval na den své smrti

„Pozval mě na večeři. Byl velmi milý, přirozený a skromný. Komplimenty nešetřil. Vůbec jsem neměla pocit, že naproti mně sedí nějaká hvězda, kterou už v té době bezesporu byl. Měla jsem pocit, jako bych se setkala s kamarádem, kterého znám celý život. Dodnes si vzpomínám, jak tehdy srkal ústřice a při tom na mě hleděl tím svým magickým pohledem,“ zavzpomínala kdysi pro CNN Prima NEWS.

Delon z ní nemohl spustit oči a dvořil se jí tak, jak to Francouzi umějí. Víc už ale Patrasová o svém nezapomenutelném románku prozradit nechtěla. Možná i proto, že v té době byla čerstvě vdaná za Felixe Slováčka.

Nejkrásnější první dáma na světě, řekl Delon o Havlové

Dagmar Havlovou s Alainem Delonem v roce 1999 seznámil její manžel, bývalý prezident Václav Havel. Padli si do oka a stali se z nich přátelé. O devět let později se pak společně objevili na finále České Miss a nešetřili vzájemnými komplimenty. „Dagmar je nejkrásnější první dáma na světě. Velmi krásná, úchvatná žena,“ řekl o ní Delon na tiskové konferenci.

Havlová mu jeho slova oplatila. „Alain Delon je nesmírně šarmantní, okouzlující a charismatický člověk. Velký herec a krásný člověk,“ uvedla.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: