Detaily úmrtí herce Lichého: Špatně se vyrovnával se ztrátou matky. Tělo našla teta

Herec Norbert Lichý zemřel ve věku 59 let.

V 59 letech zemřel herec Norbert Lichý

Úmrtí Norberta Lichého bylo nečekané. Ještě v prosinci oslavil 59. narozeniny, hrál téměř do poslední chvíle. Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala, co se nezapomenutelnému českému herci stalo osudným.

Norbert Lichý byl svobodný mládenec a po smrti jeho maminky, se kterou sdílel jednu domácnost, se o něj starala jeho teta. Právě ta ho našla v bytě mrtvého, sdělil CNN Prima NEWS zdroj, který si nepřál být jmenován. „Zemřel steskem. Jeho srdíčko ztrátu milované maminky prostě neuneslo. Navíc do toho ta jeho životospráva,“ dodal náš zdroj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaná dcera herečky Jany Hlaváčové pracuje jako strážník městské policie. Život v ústraní jí vyhovuje

Mrzí ho, že divadlo Petra Bezruče, kde Lichý strávil celou svou kariéru a které o jeho úmrtí informovalo, nezveřejnilo i příčinu úmrtí. „Norbert byl strašně přímý člověk. Určitě by si přál, aby to veřejnost věděla. Jak jsem ho znal, nechtěl by nic zatajovat,“ uzavřel hercův přítel.

Zesnulý herec byl velmi fixovaný na své rodiče. Když jeho otec Alexandr, který byl hercem, dramatikem a režisérem, nečekaně zemřel v pouhých jednašedesáti letech, upnul se na svou maminku, s níž žil v jednom bytě.

Společné soužití jim oběma vyhovovalo. Žili jeden pro druhého. „Máme nastavená nějaká pravidla. Maminka se o mě bojí, kázeň musí být, ale já na ni moc nedbám. Nejsem zase tak úplně nejhodnější syn, umím zlobit,“ popisoval s úsměvem Norbert Lichý během života redaktorovi CNN Prima NEWS.

Poté, co jeho maminka Evelyn, která byla tanečnicí ostravského Divadla Petra Bezruče, loni ve věku 83 let zemřela, zhroutil se mu svět a v jeho životě už nic nebylo tak jako dříve. „Utápěl se v žalu. Už to nebyl on. Hodně pil a kouřil, maminka mu strašně moc chyběla. Ale spolehlivý byl do poslední chvíle. Nikdy se nestalo, že by zmeškal představení nebo nepřišel na divadelní zkoušku,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Norbertův přítel, který si přál zůstat v anonymitě.

Tagy: