Dětská herecká hvězda Michaela Kudláčková prozradila výši honorářů. Za co je utratila?

Michaela Kudláčková, která 21. srpna slaví 55. narozeniny, bývala dětskou hereckou hvězdou. Zažila ohromnou slávu, předpovídali jí velkou budoucnost, která se ovšem nenaplnila. Co dnes dělá a jak se jí v životě daří?

Poslední propadne peklu, My všichni školou povinní, Veronika, prostě Nika, Skleněný dům –⁠ to je jen stručný výčet filmů a seriálů, v nichž Michaela Kudláčková jako dítě zazářila. Několikrát se poté marně pokoušela dostat na konzervatoř, ale nikdy jí to nevyšlo. Nakonec to vzdala a začala se věnovat jiným činnostem. Pracovala jako taxikářka, sociální pracovnice, barmanka... Nakonec se z rodné Prahy odstěhovala do severních Čech, kde se začala živit vykládáním karet a psaním článků o magii, čemuž se věnuje dodnes.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Jaroslav Drbohlav z pohádky Tři oříšky pro Popelku umíral slepý. Dožil se pouhých 38 let

Na své dětství, které strávila jinak než její vrstevníci, vzpomíná ráda. Zatímco si kamarádky mohly bezstarostně hrát, ona šla z role do role a většinu času trávila před kamerou. K herectví se přitom dostala náhodou. „Byla jsem takové podivné dítě, které moje pragmatická maminka jen stěží zvládala, ale hledala způsoby, jak se s tím popasovat. No a mou nekonečnou fantazii se pokusila zúročit na konkurzu do filmu. A zúročila. Na pár let rozhodně,“ prozradila Kudláčková s úsměvem redaktorovi CNN Prima NEWS.

Starší slavná herečka ji naučila věřit na lesní skřítky

Točila s legendárními českými herci. Jen namátkou: Vladimír Menšík, Rudolf Hrušínský nejstarší, Luděk Munzar, Dana Medřická, Gabriela Vránová, Iva Janžurová a spousta dalších. „Všichni se ke mně chovali naprosto skvěle. Byla jsem a stále jsem neskutečně šťastná, že jsem měla tu čest potkat je osobně. Bylo to příjemné a hodnotné pro duši,“ uvedla Kudláčková.

Velký vliv na ni měla i herečka Míla Myslíková. „Vyprávěla mi o lesních skřítcích a o tom, že každá věc, i zdánlivě neživá, má duši. Ona tomu věřila. A já teď tomu taky věřím. Hezky se s tím žije a člověk si víc váží úplně všeho kolem sebe,“ řekla Kudláčková.

Za honorář jí maminka koupila dětský pokoj

Během natáčení zažila i nepříjemné chvíle. Ve filmu Poslední propadne peklu, v němž ztvárnila jednu z hlavních postav, si přivodila ošklivý úraz a celý projekt se ocitl v ohrožení. „Kaskadér mi zlomil nohu v bérci. Bylo to příšerně bolestivé a měla jsem pak půl roku sádru. Navíc mi to špatně srostlo, takže mi maminka nechala nohu zlomit znovu, abych ji neměla křivou. Tehdy jsem ji za to nenáviděla, dnes jsem jí za to vděčná,“ svěřila se někdejší herecká hvězda.

Celý natáčecí plán se proto musel překopat. „Mohli jsme natáčet především scény, kde nebyla moje noha vidět a snažili jsme se to všelijak maskovat. V té době mě Ivan Vyskočil nosil na zádech po Barrandově úplně všude. I na záchod,“ prozradila s úsměvem.

Filmováním ale příliš nezbohatla. Například za seriál My všichni školou povinní dostala 11 tisíc korun. „Maminka mi za to koupila dětský pokoj,“ zavzpomínala Kudláčková, která je matkou čtyř dcer.

Tagy: