Dominika Gottová půjde k volbám poprvé. Komu dá hlas a koho volil její tatínek?

Přestože Dominika Gottová, nejstarší dcera zpěváka Karla Gotta, žije se svým manželem hudebníkem Timo Tolkim ve Finsku, výběru české hlavy státu se zúčastnit rozhodně chce. Volit ale bude v Helsinkách. Pro CNN Prima NEWS promluvila nejen o politice, ale také o aktuálních vztazích v rodině. Urovnaly se spory mezi ní a vdovou Ivanou Gottovou?

Dominika Gottová má v letošních prezidentských volbách svého jasného favorita. „Půjdu volit vůbec poprvé. Vyřídila jsem si na ambasádě voličský průkaz. Volila jsem Andreje Babiše,“ sdělila CNN Prima NEWS Dominika.

Už dříve ovšem uvedla, že její zesnulý otec, zpěvák Karel Gott, byl příznivcem Miloše Zemana. „Vím, že když se před první prezidentskou volbou ukázalo, že tatínkova původně nepřímo řečená podpora směřuje k Miloši Zemanovi, zalekl se a prohlásil, že přece jeho jméno napřímo neřekl. Jak mi ale krátce poté sdělil, skutečně chtěl svými slovy podpořit právě Miloše Zemana,“ prozradila Dominika Gottová, která politické dění v Česku sleduje spíše pasivně. „Zajímám se o to až teď, když je rušno kolem prezidentských voleb. Nějaký velký znalec nejsem. Ale zajímalo by mě, co by na ten dnešní svět, co se děje, říkal táta. Určitě by mi o tom vyprávěl dlouhé hodiny,“ přiblížila nejstarší dcera Karla Gotta.

Kdy se viděla naposledy s Ivanou?

Po otcově smrti jsou prý vztahy v rodině stále velmi napjaté. „Se sestrami a Ivanou jsem se viděla naposledy na tatínkově pohřbu. Od té doby spolu v kontaktu nejsme. Nepíšeme si, nevoláme si,“ prohlásila Dominika. Ve svém životě je podle svých slov ale momentálně velmi spokojená.

„Mám se skvěle a přála bych si, aby to vydrželo. Doma nám to klape maximálně. Timo se hodně zlepšil, má spoustu práce, je to moje zlatíčko. Na jaře chce založit vlastní firmu, která ho bude zastupovat, a mluví o tom, že by bylo skvělé, kdybych pro něj pracovala, tak uvidíme, jak to všechno dopadne. Každopádně teď mě čekají zkoušky na pozici security. Už mám za sebou několikadenní školení,“ pochlubila se Dominika Gottová.

Tagy: