Trapný moment na bohoslužbě. Meghan a Harry chtěli lepší místa, uvaděčka je zpražila

Princ Harry a vévodkyně Meghan při oslavách 70 let královny Alžběty II. na trůnu

K věci: Alžběta II. 70 let na trůnu (603)

Je tomu už téměř dva měsíce, co britská královna Alžběta II. oslavila svých 70 let na trůnu. Ze Spojených států přiletěli platinové jubileum oslavit i princ Harry a jeho manželka Meghan. Až nyní přitom vyšlo najevo, že se snažili získat lepší místa na ceremonii v katedrále. To však u Jejího veličenstva neprošlo, píší britské weby.

Harry a Meghan navštívili Velkou Británii po dlouhé době, během oslav se ale v hledáčku novinářů neobjevovali tak často, jak se předpokládalo. Částečně to mohlo být i proto, že jim sama královská rodina nevěnovala takový prostor. Například na bohoslužbě v katedrále svatého Pavla neseděli na nejváženějších místech, tedy poblíž královny.

A jejich místa nebyla ani ve stejné uličce jako ta prince Charlese a vévodkyně Camilly či prince Williama a jeho manželky Kate. To se Harrymu a Meghan nelíbilo, tvrdí expert na královskou rodinu a autor knihy Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors (Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory) Tom Bower.

Chtěli hvězdný příchod

Podle Bowera chtěli vévodové ze Sussexu především pozornost. Dokládá to podle něj už jejich příjezd ke katedrále. „Přijeli záměrně pozdě, aby nestihli domluvený autobus pro hosty a oni tak mohli slavnostně vystoupit z auta,“ prohlásil spisovatel pro web Daily Mirror.

Když pak Harry s Meghan došli uličkou k řadě, v níž měli svá místa, neusadili se na ně hned. Místo toho prý požádali šest dalších lidí, jestli by se neposunuli, aby si mohli sednout do uličky a mít tak lepší výhled, ale také být lépe vidět.

„Ale uvaděčka jim podle všeho řekla: ‚To nejde, sedíte na sedadlech osm a devět‘ a Harry se zeptal: ‚Proč?‘ A uvaděčka odpověděla: ,Tak to nařídila vaše babička.‘ To mi řekl armádní zdroj,“ doplnil Bower a litoval, že informace dostal až po uzávěrce ke knize.

Několik členů královské rodiny tak muselo vstát ze svých míst, aby pustili Harryho a Meghan sednout. Po bohoslužbě se manželé neúčastnili následné recepce a obědu v Guildhall nebo velkolepé nedělní přehlídky.

„Černý puntík“ mají ale i vévodkyně Kate a princ William. Porušili totiž příkaz Alžběty II., když cestovali královským vrtulníkem, přestože to britská královna výslovně zakázala. Své činy budou muset vysvětlit.

Tagy: